Komma ikapp-blogg

9 september 2007 16:31 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 3 kommentarer

Nu är det flera grejer som jag har tänkt blogga om, men inte hunnit, och det har gått så lång tid. Det får bli en komma ikapp-blogg om flera händelser de senaste veckorna.

För ett par veckor sedan var det heldag med Våra Gårdars förbundsstyrelse. Vi reste runt i Sörmland och tittade på olika lokaler som är anslutna till Våra Gårdar. Det var roligt att vi besökte så olika typer av anläggningar, och som var ägda av olika nykterhetsorganisationer.

Finast var Stensunds folkhögskola, som ägs av Svenska frisksportförbundet. Solen sken, och det var fantastiskt vackert, både huvudbyggnaden, parken och utsikten över vattnet.

vg5.jpg

vg4.jpg

vg2.jpg
De hade mycket fin konst på väggarna. Här är verkligen frisksport.

vg1.jpg
Här har vi sammanträde. Göran, Erik, Annelie.

vg3.jpg
I Nyköping tittade vi på IOGT-NTO-lokalen med mycket bra läge. Ett tips från Ulf Gustavsson till alla som tänker på utemiljön kring sin lokal: Skaffa gärna ett slott och litet vatten utanför huset.

Dessutom var vi till en blåbands-lokal i Södertälje och en NSF-lokal i Vagnhärad.

Mammas och pappas 70-årsmottagning har jag ju nämnt förut, och att jag hade galet mycket att göra med att laga mat och baka till den. Nu har ju pappa redan bloggat en hel del om mottagningen, så jag hänvisar till vad han skriver. Dessutom kapades hans blogg den dagen av några gamla vänner, som fick hjälp att lägga ut sina texter av Bo. DEt var kul. Läs här, och pappas kommentarer här.

Jag kan bara bidra med litet dokumentation av hur rörigt det var i köket, och en hint om mängden rätter, representerat av tårt- och kakbordet. Recept till rätt många av rätterna och bakverken finns här på min blogg, under fliken Recept.

PICT7767.jpg

PICT7753.jpg

Dagen efter mottagningen var jag och Bo på Lisas och Gunnars bröllop på Wiks slott. Eftersom Lisa har lagt ut en bild från det på sin blogg vågar jag mig också på att göra det. Här kommer de ut, och alla gäster blåser såpbubblor på dem.

PICT7793.jpg

Bröllopstårtan var kanske den ultimata tårtan. Sagolikt god chokladtårta! Underst var det ett centimetertjockt lager fudgetårta, sedan ett tjockt lager chokladmousse, så ett centimetertjockt lager mjuk chokladkaka, och så var det hela glaserat med chokladglasyr och dekorerat med chokladflak och hallon. Tyvärr blev inte bilden så bra.

PICT7816.jpg

Avslutningsvis var jag på IOGT-NTO:s personaldagar på Bommersvik torsdag och fredag. Det var ett bra drag att vi inte var på någon av IOGT-NTO:s egna anläggningar när vi skulle jobba med att utveckla kansliet. På Tollare skulle vi bara ha sprungit på en massa andra som vi känner, men nu höll vi ihop som grupp. Maten var ju helt fantastisk på Bommers. Vi borde kidnappa kockarna. Bara en sådan sak som salladsbuffén. Otroligt fräsch, med bland annat färska ärtskidor och bondbönor. Den skulle räcka som måltid med det goda brödet och litet kallskuret till.

PICT7869.jpg

Men varför de har alkohol på en kursgård som till majoriteten ägs av ett ungdomsförbund övergår mitt förstånd. Jag tror att de skulle locka till sig tillräckligt med konferensgäster ändå, med tanke på den goda maten, de bra och vackra lokalerna och den fina omgivningen.

3 kommentarer

 1. […] Si, det var ett kalas värdigt Lönneberga! Och utan något som helst inslag av catering. Bilder av borden med maten finns på min dotter Kerstins blogg – här – en bit ner i texten. […]

  Pingback by Enn Kokk » Å, en sån 70-årsmottagning! — 2007-09-09 16:57 #

 2. […] Och apropå 70-årsfirandet: Kerstin, dottern, har på sin blogg lagt ut ett par bilder på de bordets håvor hon själv och hennes syskon samt vi själva åstadkom. Du kan se bilderna här – men du måste gå ner en bit i texten. […]

  Pingback by Enn Kokk » Bortregnad aktivitet, tackort och en del annat — 2007-09-09 17:35 #

 3. Hi kerstin
  Du liker lage mat ?
  se pà
  http://www.kokkblogg.com

  Comment by kokk — 2007-09-23 0:22 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^