Varför är det bara stora som kan vara skurkar?

2 april 2007 13:34 | Allmänt, Tittar på | 1 kommentar

Jag och Viggo har under ett par dagar kollat igenom alla avsnitt av Kullamannen, som jag nyligen köpte på dvd. Viggo tyckte att den var spännande och bra. Jag var orolig att den skulle vara för läskig eller att han skulle tycka att den var för tråkig, men han har tittat koncentrerat hela tiden. Och jag tycker fortfarande att den är lika bra som när jag var liten. Den är svartvit och inspelad 1967. Skön 60-talsstämning.

Viggo frågade nu när den tog slut varför det bara är stora som kan vara skurkar, för han har ju sett att även barn kan vara hjältar.

Nu har vi en lika bra serie kvar att titta på, Kråkguldet från 1969.

Hanna bloggar

2 april 2007 12:57 | Allmänt | Kommentering avstängd

I min jakt på e-postadresser till gamla hemiter inför nya Arkens 50-årsjubileum hittade jag Hanna Fanges blogg. Hanna har varit distriktsordförande i UNF i Uppsala län och även föreståndare på Arken.

Kompis från förr

2 april 2007 10:26 | Allmänt, Lyssnar på | Kommentering avstängd

Just nu dyker han upp överallt i media, min gamla klasskompis Pelle Carlberg. Han började i min klass i sexan, och så gick vi i samma klass resten av grundskolan. Pelle var definitivt trevligaste killen i klassen. Vi delade musikintresset, och i princip alla andra killar spelade handboll, värsta bollsporten. Och jag är inte det minsta överraskad av att Pelle har lyckats med musiken. Alldeles efter gymnasiet spelade han i bandet Amanda om natten som jag såg spelningar med ibland på nationerna, men med sitt band Edson, och nu som soloartist, har han rönt större framgångar och turnerat världen över.

I veckan spelade han i TV4:s Nyhetsmorgon. Ni kan kolla in låtarna I love you, you imbecille och Middleclass kid. Andra ställen där han har dykt upp är bland annat i listan i Fredrik Virtanens krönika i Aftonbladet, DN, och UNT.

Den ljusnande framtid är vår

2 april 2007 9:46 | Allmänt | Kommentering avstängd

Febern har försvunnit i helgen, men Viggo har blivit snorig och hostig istället. En av nätterna klagade han på ont i örat också, men det försvann igen. Jag tycker i alla fall att han är piggare. Själv har jag också känt av förkylningstendenser och trötthet, så jag var rädd att jag också skulle bli så dålig som Viggo har varit. Idag är jag dock piggare. Hoppas att allt bara blir bättre för hela familjen nu, så vi orkar göra saker när vi ska vara lediga hela veckan, och att vi kan börja umgås med folk!

I lördags åkte Bo och köpte ny gas, och så premiärgrillade vi. Haloumi, paprika, aubergine, lök, champinjoner och fläskfilé i orientalisk marinad. Det var så gott. Vi grillade igår också.

Igår tittade mina föräldrar förbi när de var ute och promenerade, så då fikade vi på altanen för första gången i vår. Det var jätteskönt. Fast jag har ju suttit ute på trappen på framsidan och druckit te och läst inredningstidning medan barnen lekt häromdagen.

Och så har blåsipporna börjat blomma i trädgården. Det finns hopp.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^