Bebott

21 april 2007 21:48 | Allmänt | 5 kommentarer

Jag har ju glömt att rapportera att våra nya grannar tvärs över gatan flyttade in förra helgen. Vi har inte hälsat på dem än. Det verkar vara ett medelålders par med utflugna barn, men jag är inte säker. De har haft så mycket besök, så det är svårt att veta vilka som bor där. När man precis har köpt hus vill man ju visa upp det för släkt ock vänner. De har i vilket fall inga småbarn som vi hade hoppats. Det hade varit trevligt med kompisar till Viggo och Klara. I vilket fall känns det bra att det inte är så ödsligt när man tittar ut genom köksfönstret.

Men jag hörde dem prata om den stora fina björken, att den skräpade ner. Så det verkar som att den kommer att ryka. Synd.

Om barnklädeseländet

21 april 2007 21:40 | Allmänt | 2 kommentarer

I förmiddags cyklade jag ner på stan för att köpa litet kläder åt barnen. Viggo behövde byxor och Klara nattlinnen. Hon fick sitt första nattlinne i födelsedagspresent, och nu vill hon bara ha det, så det vore ju bra med några att byta med.

Nattlinnen är verkligen inte lätt att hitta vettiga och fina om man går till de billiga klädkedjorna. Om det är svårt överlag med den fåniga könsuppdelningen bland barnkläder är det kanske som värst med sovkläder. De flesta nattlinnen är verkligen groteskt fula och pastelliga. I och för sig ska man ju bara sova i dem, men det är inget kul att betala en massa pengar för sånt man inte gillar. Jag hittade i alla fall ett med Bamse på Lindex och ett med nyckelpigor på Åhléns.

Åhléns brukar faktiskt ha ganska snygga barnkläder, men är något dyrare än H&M, Lindex och Kapp-Ahl, även om det inte ligger i samma prisklass som Polarn & Pyret. Av de tre billiga kedjorna tycker jag att H&M brukar ha bäst kläder. Där hittar man alltid sånt som är ok, och de är rätt trendiga och stilmedvetna på ett sätt som passar medvetna föräldrar, även om det finns fåniga barnkläder också. Lindex är ojämna, men Kapp-Ahl brukar ha de allra mest könssterotypa kläderna. Det retar mig något otroligt att det är den KF-ägda kedjan som är värst. OK om de inte är de mest trendkänsliga, men de om några borde ta ett ansvar. Just nu hade i alla fall Lindex otroligt mycket snygga barnkläder med väldigt 70-talsretroinspirerade mönster. Det är ett tips om ni ska ut och köpa barnkläder.

Jag upptäckte av en slump Oii design, som säljer unika barnkläder från unga svenska designers på nätet. Dyrt men coolt. Jag har dock inte köpt något därifrån, så jag har inte sett dem på riktigt.

Annars har jag fyndat en del barnkläder på Tradera på sistone. Jag köper rätt mycket av barnens kläder på Tradera eller klädbytardagar. Jag skulle tippa att jag köper 50 % av barnkläderna på de billiga kedjorna, 40 % begagnat och 10 % på Polarn & Pyret eller me&i.

Sedan finns det ju ett annat problem kring barnkläder. Man måste vara ute en årstid i förväg för att köpa kläderna. Det är helt sjukt. Nu ska man till exempel köpa sandaler, annars tar de slut. Vinteroveraller ska man köpa sisådär i september. Så just nu spanar jag efter bättre begagnade sandaler åt Klara på tradera. Skor är dyrt.

Motvind

21 april 2007 0:15 | Allmänt | Kommentering avstängd

Vet ni hur otroligt segt och tungt det är att cykla med cykelkärra med två barn i motvind? Det vet jag. Jag trodde aldrig vi skulle komma hem från dagis. Men när vi väl kommit hem kom me&i-säljaren och levererade kläderna som jag beställt. Jättefina! Jag har min nya gröna frottékjol med vita hjärtan på mig.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^