Varför är det bara stora som kan vara skurkar?

2 april 2007 13:34 | Allmänt, Tittar på | 1 kommentar

Jag och Viggo har under ett par dagar kollat igenom alla avsnitt av Kullamannen, som jag nyligen köpte på dvd. Viggo tyckte att den var spännande och bra. Jag var orolig att den skulle vara för läskig eller att han skulle tycka att den var för tråkig, men han har tittat koncentrerat hela tiden. Och jag tycker fortfarande att den är lika bra som när jag var liten. Den är svartvit och inspelad 1967. Skön 60-talsstämning.

Viggo frågade nu när den tog slut varför det bara är stora som kan vara skurkar, för han har ju sett att även barn kan vara hjältar.

Nu har vi en lika bra serie kvar att titta på, Kråkguldet från 1969.

1 kommentar

  1. ”Kullamannen” var faktiskt en mycket bra TV-serie, så också ”Kråkguldet”.

    I dag skrev jag en text på min blogg om Maria Gripe, som ju just har dött. Bland det jag har skrivit om finns förstås ”Tordyveln flyger i skymningen”, som jag vet att också du gillar. När jag letade efter vad jag tidigare har skrivit om Gripes böcker, fann jag, att recensionerna av hennes böcker ibland ingick i sammelrecensioner av böcker skrivna av flera olika författare. I en av dessa skrev jag om Folke Mellvigs bokversion av ”Kullamannen” och nämnde då även TV-versionen, som boken utgår ifrån.

    Comment by Enn Kokk — 2007-04-08 21:15 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^