Kullamannen och utgrävningar i kartongerna

27 augusti 2006 21:45 | Allmänt, Tittar på | 1 kommentar

Idag har jag jag gått igenom allt som vi har stuvat in i bastun. En del har jag burit ut i garaget, och så har jag hittat en massa saker som har varit försvunna. Till exempel alla fotoalbum. Jag har tänkt scanna in en del foton från olika åldrar, några bilder från barndom, över tonår till idag, och så ska jag lägga ut här på bloggen. Så får ni se hur jag såg ut förut. Och så hittade jag en massa gamla kläder. Snygga secondhandkläder från 60-talet som jag köpte när jag var student. Skulle behöva gå ner några kilo till för att komma i dem. Och en otroligt fin balklänning från 50-talet i dimfärgad tyll i många lager, också köpt på second hand under studenttiden. Den hade jag på en vårbal för många många år sedan.

Barnen somnade vettig tid ikväll. Sedan tittade vi på ett avsnitt av den fantastiska tv-serien Kullamannen från 1967. Allt är verkligen precis så bra som man minns. Snyggt svartvitt foto, spännande, coolt. Och åtminstone två av barnen som är med där, är med i en annan favoritserie från barndomen, Kråkguldet.

Flugsvampar ska man gå runt

27 augusti 2006 21:26 | Allmänt, Bilder | 2 kommentarer

Det blev en kort svamputflykt till Björklinge igår före lunch. De har byggt en ny väg mellan Björklinge och Vattholma, men faktum är att det nu var lättare att parkera vid den lilla skogsväg som vi brukar parkera vid när vi ska plocka svamp. Trots att det har regnat rätt mycket på senaste tiden var det inte särskilt vått i skogen. Och den omtalade svampexplosionen har väl inte riktigt kommit igång. Vi hittade några få kantareller, och det var nog inte för att någon annan varit där tidigare, för det fanns över huvud taget inte så mycket svamp. Hade det varit svampexplosion hade det funnits massor av svampar som folk inte plockar. Men det är definitivt på gång. Hoppas vi hinner ut en sväng nästa helg också.

Annars plockade Viggo mest kottar som vi måste bära hem. Och så deklarerade han att flugsvampar ska man gå runt. Här visar Viggo just det.

flugsvamp

Här tittar familjen på en jättestor myrstack.

myrstack

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^