Flugsvampar ska man gå runt

27 augusti 2006 21:26 | Allmänt, Bilder | 2 kommentarer

Det blev en kort svamputflykt till Björklinge igår före lunch. De har byggt en ny väg mellan Björklinge och Vattholma, men faktum är att det nu var lättare att parkera vid den lilla skogsväg som vi brukar parkera vid när vi ska plocka svamp. Trots att det har regnat rätt mycket på senaste tiden var det inte särskilt vått i skogen. Och den omtalade svampexplosionen har väl inte riktigt kommit igång. Vi hittade några få kantareller, och det var nog inte för att någon annan varit där tidigare, för det fanns över huvud taget inte så mycket svamp. Hade det varit svampexplosion hade det funnits massor av svampar som folk inte plockar. Men det är definitivt på gång. Hoppas vi hinner ut en sväng nästa helg också.

Annars plockade Viggo mest kottar som vi måste bära hem. Och så deklarerade han att flugsvampar ska man gå runt. Här visar Viggo just det.

flugsvamp

Här tittar familjen på en jättestor myrstack.

myrstack

2 kommentarer

  1. Han har alldeles rätt, Viggo. Flugsvampar ska man gå runt. Vilka härliga bilder. Tack för dem. Hoppas det går bra för Klara på dagis kommande vecka. Håller tummarna för er alla.

    Comment by Kristina Strömberg — 2006-08-27 21:50 #

  2. Näst efter far- och morföräldrarna är det nog jag som tycker det är roligast att följa denna fantastiska familjeblogg. Undrar varför!

    Comment by Hull — 2006-08-27 22:14 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^