Hur ser du ut när du cyklar?

17 september 2011 22:11 | Allmänt, Bilder | 2 kommentarer

Veckans Stil i P1 handlade om hur cykeln påverkat vår klädsel. Väldigt intressant om betydelsen för kvinnors frigörelse. Cykeln snabbade på utvecklingen av kvinnors kläder. ”Förnuftet kommer att segra. Cyklistens bekväma garderob kommer att få den konventionella kvinnodräkten att te sig absurd och obegriplig”. Det skrev den kända och framstående amerikanska kvinnorättskämpen Frances Willard 1895 i en artikel med rubriken ”Hur jag lärde mig att cykla”. Alternativa kläder till den begränsande 1800-tals-dräkten med lång kjol och snäva liv, började komma. I programmet får vi höra mer om det, och om Amelia Bloomer, en pionjär när det gällde byxor. Själv cyklar jag massor, och då ser jag ut så här. Det tycker jag är praktiskt. Mycket kort kjol med strumpbyxor eller tights är över huvud taget alltid praktiskt, bekvämt och snyggt. Det går så bra att cykla eller att sätta sig ned på golvet när man ska hjälpa Klara med något. Tycker jag. Och så ashöga klackar. Finfint. Hjälm måste man också ha, hör ni det? Kanske inte så kul, men när man nu måste ha är den här snygg. Men när jag trampar på motionscykeln på gymmet har jag andra kläder. Det kan jag visa en annan dag.

Nyponkvistar i Anna-Lisa Thomson-skål

17 september 2011 18:11 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | Kommentering avstängd

På en liten äppel- och blomplockartur var Klara och jag idag borta vid åsen. Nyponkvistar är också fint att arrangera, särskilt i den här favoritskålen från Upsala-Ekeby, som jag säkert köpte i början av 90-talet. Minns i alla fall att jag hade den när jag bodde i lic-rummet på Arken, och att jag arrangerade törnrosor i den en midsommarafton. Skålen har nummer 3235, och tillverkades 1937-1938. Den är så praktisk för att den har en lös hållare med hål i för att sticka in blommor. Ibland använder jag skålen utan hållaren och planterar jularrangemang med hyacinter och jultulpaner i den. Det här arrangemanget får stå ute på altanen och lysa upp. Det är så snyggt mot den svarta vaxduken.

Dagens kopp: Bilskafferiet, picknickkopp i plast från Skaraplast

17 september 2011 10:07 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

Ibland upptäcker jag att jag har missat att blogga om någon av mina koppar. Som nu när Sid visade bilder på Bilskafferiet från Skaraplast, och jag insåg att det där var ju mina picknickkoppar i plast som jag brukar packa med i Taffelhinken. De har ett namn! Bilskafferiet. Vad glad jag blev. Och även om ni har sett kopparna skymta när jag bloggat om picknickar, för jag gillar ju picknickar, så visade det sig att jag inte haft med dem som Dagens kopp. Fyra stycken har jag i alla fall, och jag gillar dem skarpt. Trots att det är kaffekoppar dricker jag mitt te ur dem när jag har picknick.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^