Om man köpt kräftlyktor på loppis måste man ha kräftskiva

5 september 2011 22:12 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

Om man dessutom har en trevlig altan, en varm och fin kväll, goda vänner och älskar kräftor är det ännu större anledning. Så i söndags var det kräftskiva med alla kräftlyktor, svenska signalkräftor, svenska havskräftor, västerbottenpaj, Rhode Island-sås, smör, bröd och ost och en sallad med olika gröna blad, sockerärtor och gurkört. Vad vi drack till? Mineralvatten. Det behövs inget starkare till kräftor. Inte annars heller. Till dessert serverade jag en vit choklad-cheesecake med rårörda blåbär.

Dagens middag: hemmagjorda fiskpinnar med pommes frites och remouladsås

5 september 2011 19:58 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 4 kommentarer

Klara har tjatat någon vecka om att jag skulle göra hemmagjorda pommes frites, och idag var jag hemma med henne eftersom hon fortfarande har litet feber. Jag ställde mig och gjorde pommes frites från grunden. Skar potatisarna i stavar och friterade i omgångar i fritösen. Inte riktigt nöjd med resultatet. Jag skulle nog ha tagit mindre åt gången, men det tar ju så djävulskt lång tid. Till det gjorde jag fiskpinnar av torskblock som jag skar i skivor, saltade, vände i ägg och ströbröd med litet curry i, och stekte i smör. Och så blandade jag en remouladsås till det. Klara tyckte att pommes fritesen var jättegoda, och såsen också, men fisken var inte god. Viggo gillade inte pommes fritesen och såsen smakade han inte på. Om fiskpinnarna sa han först: supergott skal (som han kallar paneringen), sen smakade han på fisken och då var inget gott. Ja ja, jag är nöjd så länge Viggo vågar smaka på mat. Det berömmer jag alltid. Jag tyckte att fisken var jättegod, jag.

Om ni undrar hur det går med Klaras pumpaodling

5 september 2011 13:27 | Allmänt, Bilder, Trädgård | 4 kommentarer

Jo, den växer och frodas över alla bredder! Den kastar sig ut över gräsmattan så man inte kommer åt att klippa gräset där, och in i sandlådan. Klara och jag har just varit ute och inspekterat, för hon har haft feber och ont i halsen ett par dagar, men är på bättringsvägen. Vi räknade till 9 pumpor på gång och hundratals blommor. En av pumporna är bra mycket större än en fotboll nu. Så det andra som växer i huller om buller-rabatten ser man inte mycket av längre, mer än en dahlia som reser sig i mitten och börjar få blomknoppar.

Sirikit – Gefleassietter med gul, grön och svart dekor

5 september 2011 7:27 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | Kommentering avstängd

Egentligen ska jag ju hålla mig till koppar och inte köpa udda delar till alla möjliga serviser, men jag kunde inte låta bli den här högen med 5 assietter för 40 spänn. De passar säkert fint till alla mina Geflekoppar med gul dekor. Någon som känner till dekoren?

Uppdatering: Nu har jag fått hjälp av Benny på Porslinsbloggen. Dekoren heter Sirikit, och modellen är BT. Både modell och dekor är formgivna av Berit Ternell. Sirikit började tillverkas 1965.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^