Ni kanske undrar hur det gick när jag skulle göra turkish delight? Vi kan kalla det turkish gegga
7 september 2011 7:08 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 2 kommentarerAlltså, jag skulle testa att göra turkish delight. Började leta recept. Hittade två varianter i en orientalisk kokbok här hemma, men bara ett enda recept på nätet. I det receptet i kokboken som jag helst ville testa ingick det vinsten. Det kunde man minsann köpa på Konsum när jag var liten, för jag minns att vi hade en påse vinsten av märket Cirkel i den lilla lådan i skafferiet där även bikarbonat, citronsyra och liknande förvarades. Men inte nu. Ingen annan mataffär heller, och inte på Apoteket. Jag hade dock kollat att Stockholms aeter & essence-fabrik har vinsten, men dit hade jag inte hunnit gå. Så i helgen testade jag receptet på matklubben.se och smaksatte med apelsinblomsvatten. Det smakade bra och såg fint ut när jag hällde upp det, men när jag nästa dag tog ut det ur kylskåpet och skar upp det kände jag att det var alldeles för lös konsistens, även om det gick att skära kuber. När jag vände kuberna i florsocker löstes det upp på ett par sekunder. Ingen rolig syn. Jag föste ner allt i en burk och stoppade i kylskåpet, och hällde sedan upp geggan i en skål till desserten på kräftskivan, för att de som ville skulle få smaka på förödelsen. Det visade sig att Magnus tyckte att det var jättegott, så han fick med sig resten hem. Nu har jag skaffat vinsten och ska testa det andra receptet. Vinsten ska ha en konsistensgivande effekt i konfekt. Man ska aldrig ge upp. Bara göra om och om igen tills det blir rätt.
WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds.
Valid XHTML och CSS. ^Topp^