Dagens middag: hemmagjorda fiskpinnar med pommes frites och remouladsås

5 september 2011 19:58 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 4 kommentarer

Klara har tjatat någon vecka om att jag skulle göra hemmagjorda pommes frites, och idag var jag hemma med henne eftersom hon fortfarande har litet feber. Jag ställde mig och gjorde pommes frites från grunden. Skar potatisarna i stavar och friterade i omgångar i fritösen. Inte riktigt nöjd med resultatet. Jag skulle nog ha tagit mindre åt gången, men det tar ju så djävulskt lång tid. Till det gjorde jag fiskpinnar av torskblock som jag skar i skivor, saltade, vände i ägg och ströbröd med litet curry i, och stekte i smör. Och så blandade jag en remouladsås till det. Klara tyckte att pommes fritesen var jättegoda, och såsen också, men fisken var inte god. Viggo gillade inte pommes fritesen och såsen smakade han inte på. Om fiskpinnarna sa han först: supergott skal (som han kallar paneringen), sen smakade han på fisken och då var inget gott. Ja ja, jag är nöjd så länge Viggo vågar smaka på mat. Det berömmer jag alltid. Jag tyckte att fisken var jättegod, jag.

4 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

 1. Jag vet hur man får till det, mindre mängd pommes och så ska man fritera dem två gånger, den andra precis innan servering, då kan man ha större mängd i pannan/kastrullen. Man kan alltså förbereda med den första friteringen i god tid och sedan göra mycket på en gång precis innan man käkar. Resultatet blir väldigt bra!

  Comment by Benny — 2011-09-05 23:30 #

 2. Jo, jag gjorde så, men jag hade nog inte tillräckligt litet i första omgången.

  Comment by Kerstin — 2011-09-06 6:05 #

 3. Funderar även på om potatisstavarna inte var tillräckligt torra när jag lade ner dem i fritösen. Hade dem i en skål med vatten innan så de inte skulle mörkna, men klappade torrt i handduk. Men kanske inte tillräckligt?

  Comment by Kerstin — 2011-09-06 10:24 #

 4. Ett tips från en engelsk kock var att förkoka stavarna i några minuter, sedan kan de vänta på fritering en bra stund och blir bra.

  Comment by Ann Christin Sandlund — 2011-09-06 21:35 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^