Hur ser du ut när du cyklar?

17 september 2011 22:11 | Allmänt, Bilder | 2 kommentarer

Veckans Stil i P1 handlade om hur cykeln påverkat vår klädsel. Väldigt intressant om betydelsen för kvinnors frigörelse. Cykeln snabbade på utvecklingen av kvinnors kläder. ”Förnuftet kommer att segra. Cyklistens bekväma garderob kommer att få den konventionella kvinnodräkten att te sig absurd och obegriplig”. Det skrev den kända och framstående amerikanska kvinnorättskämpen Frances Willard 1895 i en artikel med rubriken ”Hur jag lärde mig att cykla”. Alternativa kläder till den begränsande 1800-tals-dräkten med lång kjol och snäva liv, började komma. I programmet får vi höra mer om det, och om Amelia Bloomer, en pionjär när det gällde byxor. Själv cyklar jag massor, och då ser jag ut så här. Det tycker jag är praktiskt. Mycket kort kjol med strumpbyxor eller tights är över huvud taget alltid praktiskt, bekvämt och snyggt. Det går så bra att cykla eller att sätta sig ned på golvet när man ska hjälpa Klara med något. Tycker jag. Och så ashöga klackar. Finfint. Hjälm måste man också ha, hör ni det? Kanske inte så kul, men när man nu måste ha är den här snygg. Men när jag trampar på motionscykeln på gymmet har jag andra kläder. Det kan jag visa en annan dag.

2 kommentarer

  1. Genomtänkt och classy!

    Comment by Tomas — 2011-09-17 22:29 #

  2. Tufft, fräckt och häftigt! Man skulle tro att du just skulle kicka igång Harleyn utanför.

    Comment by Sid — 2011-09-18 13:28 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^