Presenta i ny butikslokal

13 augusti 2011 22:38 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | Inga kommentarer

Presenta, antikaffären som mest är inriktad på Upsala-Ekeby, håller på att flytta in i en ny butikslokal på Sankt Olofsgatan 48. Jag gick förbi och spanade in den på lördagens loppisrunda. Den har ju faktiskt väldigt snygg exteriör. Gissar att det egentligen är två butikslokaler som slagits samman, och att den högra från början varit kiosk. Jag har ingen aning varför de flyttar, men jag tycker nog läget är sämre. Den gamla lokalen på Väderkvarnsgatan låg mer bland många andra loppisar och antikaffärer. Där flyttar just nu Friskis & Svettis gym in. Till 25 augusti måste man vänta med att besöka nya butiken.

Vilken ryamatta är passar bäst i vardagsrummet?

13 augusti 2011 20:15 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 9 kommentarer

Nu behöver jag litet feedback här. Jag har två gamla ryamattor som jag har haft ganska länge. Den ena, som är mest grön, har min morfars far knutit. Den är väldigt fin i färger och komposition, men känns litet tunn och gles faktiskt. Den har legat i sovrummet ett par år. Den andra köpte jag på loppis för något år sedan, men den var jätteskitig och behövde tvättas, så den har varit undanlagd. Nu med den nya tvättmaskinen som kan tvätta 9 kg kunde jag plötsligt tvätta de här mattorna, och det har jag gjort. Det gick jättebra! I vardagsrummet låg förut en grå yllematta från 50-talet och det är inget fel på den, men nu har jag testat att lägga ut ryamattorna istället. Den gröna passar nog bäst i storlek. Den är lika lång som soffan. Men jag tycker egentligen att den andra är coolare, och den är mycket tätare och mjukare. Men den är nog litet för liten så det ser fånigt ut, eller? Vad tycker ni? Vilken passar bäst?

Nedprutad Furuvikkarott med kryddor

13 augusti 2011 17:20 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

På dagens loppisrunda på Vaksala torg såg jag den här stora gula Furuvikkarotten. Jag tycker väldigt mycket om Furuvik, men den här var väldigt krackelerad och missfärgad. Men när något är i så här dåligt skick har det ju tappat helt i värde, så då brukar man kunna få det riktigt billigt, och jag hade en idé om att ha den som kruka till kryddor ute på altanen. Det duger den till. Tjejerna bakom bordet ville ha 50 kronor för den. 20 kan jag ge, sa jag. De försökte med 30, men jag sa nej. När jag gått klart på torget gick jag tillbaka och frågade om jag kunde få den för 20 i alla fall, och då gav de sig. Nu har några av kryddorna flyttat in i karotten!

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^