En helt vanlig dag på Kadettgatan

1 augusti 2011 21:05 | Allmänt, Bilder | 1 kommentar

Man kan tänka att kobran står där och är så fin på lilla hallbyrån, eventuellt med en blombukett i loppisfyndad vas, man kan tänka att allt här hemma är 50/60-tal, man kan tänka att mina barn bara leker med loppisfyndade indianer och cowboys eller gamla detektivspel, men riktigt så är det ju inte. Allt som oftast ser det ut så här när Klara är i farten – en hel värld av Littlest Pet Shop, smurfar, lego, Hello Kitty, stenar och dockskåpssaker i en salig blandning. Och de spelar på Xbox och Nintendo DS. Alldeles vanliga, moderna ungar.

Fritt fram att baka kakor igen!

1 augusti 2011 20:06 | 50 sorters kakor, Allmänt | Inga kommentarer

Så otroligt smart av mig att ta med allt som var kvar av 50 sorters kakor när vi skulle hjälpa Starbäcks att flytta in på Skolgatan! Jag packade om allt i diverse glasslådor, flera kaksorter i samma lådor, och det blev en fullproppad plastkasse. Vi fikade så klart och åt av dem när vi burit klart, och sen lämnade jag kvar allt. De går åt i ett nafs för ett par tonårskillar! Så nu kan jag ju baka hur mycket jag vill igen utan att ha dåligt samvete för att småkakorna borde ätas upp innan de blir dåliga. Hurra!

Röda träljusstakar som blir fina till jul

1 augusti 2011 18:37 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 4 kommentarer

Hittade på Vaksala torg för någon vecka sedan för ett par tior. Särskilt fint att det är tre olika modeller med samma röda färg.

Ännu ett pastellrandigt lakan från 60-talet

1 augusti 2011 11:59 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | Inga kommentarer

Den här typen av pastellrandiga lakan från 60-talet är jag ständigt på jakt efter, och nu hittade jag ett till på en loppis i Alunda.

Dagens kopp: Modell Karla med hallonröd streckdekor från Karlskrona

1 augusti 2011 10:50 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | 5 kommentarer

Hallonrött verkar vara veckans tema. Hallonrött i dekoren på Markiskoppen, massor av hallon i trädgården och så den här koppen från Karlskrona med hallonröd dekor. På stämpeln under fatet står Upsala Ekeby Karlskrona och numret 5223, men inget namn. Koppen finns inte heller i någon av mina böcker, inte ens modellen. Men jag noterar att det var vanligt med de extremt spetsiga hänklarna på många Karlskronakoppar, som är så spetsiga att de är ganska ofunktionella och obekväma att hålla i. Jag tycker dessutom att hänkeln rent estetiskt känns oproportionerligt liten ju mer jag tittar på den. Godset är däremot lagom tjockt och jag gillar den hallonröda dekoren. Men kanske finns det någon Karlskronasamlare som vet något mer om koppen?

Uppdatering:
Nu har jag fått veta att modellen heter Karla och är formgiven av Sven Erik Skawonius. Det betyder också att den är från 60-talet, eftersom Skawonius arbetade på Karlskrona 1960-1967.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^