Dagens kopp: Markis, modell LI, Gustavsberg

31 juli 2011 11:18 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | 5 kommentarer

Nu har jag hittat en ovanlig dekor på Gustavsbergs LI-modell, Markis! Den tillverkades bara 1957. Tyvärr är dekoren blekt på koppens fat, men när man hittar något så här ovanligt får man ha överseende med det. Att det är en kaffekopp och ingen tekopp också. 60 kronor fick jag ge för kopp med fat och två assietter på Emmaus i Gryttby. Visst känns det somrigt med ränderna i grått med oregelbundna inslag av blått och hallonrött?

5 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

 1. Riktigt snygg! Samlar du på denna modell?

  Comment by Gila — 2011-07-31 11:35 #

 2. Eh, jag samlar väl på tekoppar som jag gillar generellt… Men Prunus och Spisa Ribb hör till de första kopparna jag köpte i slutet av 80-talet när jag började gå på loppisar och samla på 50-60-tal. Jag är uppvuxen med Prunuskoppar.

  Comment by Kerstin — 2011-07-31 11:40 #

 3. […] verkar vara veckans tema. Hallonrött i dekoren på Markiskoppen, massor av hallon i trädgården och så den här koppen från Karlskrona med hallonröd dekor. På […]

  Pingback by Kerstin Kokk » Dagens kopp: Med hallonröd streckdekor från Karlskrona — 2011-08-01 10:50 #

 4. Fin dekor!

  Comment by Benny — 2011-08-02 0:47 #

 5. Hej!
  Lustigt sammanträffande. jag hittade just mina 8 Markiskoppar i förrådet och sålde dem nästa dag i min affär. De verkade helt oanvända och färgerna var klara. Kunden måste ha hittat din blogg på mobilen och vi kunde konstatera att de gjordes 1957. Nästa vecka är den sista jag ahr öppet. 50% på allt i loppishörnan.
  Hälsn. Designhörnan och christina

  Comment by christina melin-köpilä — 2013-04-07 22:53 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^