Vi gjorde Transformers av småkakorna

20 juli 2011 14:11 | 50 sorters kakor, Allmänt, Ätbart, Bilder | 3 kommentarer

Påhittighet är bra om man fortfarande har väldigt många kakor över från 50 sorters kakor-projektet. Viggo är väldigt förtjust i dammsugare och sa häromdagen att han var sugen på det. Att köpa fikabröd när vi har så mycket kakor hemma känns inte aktuellt, men jag kom på att massan i dammsugare gör man ju faktiskt av kaksmulor. Sagt och gjort. Vi körde ett par nävar småkakor i matberedaren med smör, arraksessens, vaniljsocker och kakao. Av massan gjorde jag och Viggo dammsugare,och Klara som inte tycker om marsipan rullade sina i strössel som hon tyckte var fint. Det är dock viktigt att inte kalla dem myrstackar, som man ibland kallar arraksbollar, eftersom Klara är livrädd för myror. Strösselbollar kallar vi dem, och Klara är lycklig. Småkakor kan anta alla möjliga nya former, kakvärldens Transformers.

Men en grön liten skål i pressglas var ju precis vad jag behövde

20 juli 2011 12:20 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

Titta vad fin den är med bigarråer i. Funkar säkert lika bra till godis eller pressgurka. Det var faktiskt första köpet på bakluckeloppisen i lördags. Visst är det så att man känner ett sug efter det där första fyndet när man är ute på loppisrunda?

Dukarna med stiliserade rosor visade sig vara Ullas

20 juli 2011 11:23 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 5 kommentarer

Under flera år har jag då och då hittat små kvadratiska dukar i olika färgställningar med stiliserade rosor, utan signatur. De är så fina, och jag har bland annat använt dem som bröddukar när jag serverat bullar. Ett brickband med samma mönster har jag också. I lördags på bakluckeloppisen i Norrskedika hittade Pernilla en tablett med samma mönster som hon genast förstod skulle passa mig. Vi kan varandras smak och intresseområden. På den stod det Ullas, en av de vanligaste signaturerna på textiltryck från 60-talet. Nu när jag letade information om Ullas hittade jag ett intressant inlägg på Re-Dizain om Ulla Scheuer (tidigare Svensson), där hennes son berättar om sin mamma.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^