Dukarna med stiliserade rosor visade sig vara Ullas

20 juli 2011 11:23 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 5 kommentarer

Under flera år har jag då och då hittat små kvadratiska dukar i olika färgställningar med stiliserade rosor, utan signatur. De är så fina, och jag har bland annat använt dem som bröddukar när jag serverat bullar. Ett brickband med samma mönster har jag också. I lördags på bakluckeloppisen i Norrskedika hittade Pernilla en tablett med samma mönster som hon genast förstod skulle passa mig. Vi kan varandras smak och intresseområden. På den stod det Ullas, en av de vanligaste signaturerna på textiltryck från 60-talet. Nu när jag letade information om Ullas hittade jag ett intressant inlägg på Re-Dizain om Ulla Scheuer (tidigare Svensson), där hennes son berättar om sin mamma.

5 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

 1. Ja de är verkligen söta. Jag har en hel del, just nu klipper jag i det mesta och bara syr.

  Comment by Randiga Tråden — 2011-07-20 15:51 #

 2. Alla dina dukfynd är så fina! Och det är roligt att läsa mer om dem också.

  Comment by Sandra — 2011-07-20 22:18 #

 3. Intressant läsning om Ulla!

  Comment by Hatti — 2011-07-20 22:49 #

 4. Jag gillar också Ulla S dukar – har ett par i butiken som ska strykas och sedan få nya ägare :)

  Comment by Maria på tid & rum i Årsta — 2011-07-23 19:04 #

 5. […] inte den här grytlappen, formad som ett päron, galet snygg? Vanten från Ullas är inte så dum den […]

  Pingback by Kerstin Kokk » Finfina grytlappar från sextiotalet — 2012-02-16 6:56 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^