Senaste textilfynden

17 april 2011 8:49 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 4 kommentarer

Allihop hittade jag på Risingeboden utanför Gimo. Kökshandduken ”Köksskåpet” är i fantastiskt fint skick. Nederst står: Oskarströms hellinne ”Köksskåpet” komp. av Brit Bredström. Funderar på om den är i nyproduktion, för en del av hennes handdukar produceras igen, men jag tror inte att den gör det. Och så två riktigt stora kvadratiska dukar. Den ena är från Almedahls, och jag har faktiskt en likadan sedan tidigare som jag ofta har som picknickduk. Två smådukar med rosenmotiv i två olika färgställningar. Jag har några stycken i en tredje färgställning som skymtar då och då här på bloggen, bland annat här. Och sist tre gröna linneservetter. Färgade linneservetter av denna typ var mycket populära på 60-talet.

4 kommentarer

 1. Åhhhhh, vad härliga! Önksar jag hade haft tid att åka till Risinge.

  Comment by Eli — 2011-04-17 12:40 #

 2. Fina dukar…vill också åka dit :-)

  Comment by Gila — 2011-04-17 16:34 #

 3. Så formsäkert, både handduken och porslinet på den. Och Almedahls som nästan ligger nästgårds, nåja, i en grannhärad i alla fall. Fina fynd du gjort – igen.
  :)
  /helena

  Comment by enannanhelena — 2011-04-18 8:51 #

 4. […] flera år har jag då och då hittat små kvadratiska dukar i olika färgställningar med stiliserade rosor, utan signatur. De är så fina, och jag har bland annat använt dem som […]

  Pingback by Kerstin Kokk » Dukarna med stiliserade rosor visade sig vara Ullas — 2011-07-20 11:23 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^