Klara ville baka hallonmuffins

31 juli 2011 21:34 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 4 kommentarer

Man kan ju inte bara låta bli att baka för att de där småkakorna aldrig tar slut. Klara ville så gärna baka hallonmuffins med någon fin glasyr, så då bakade vi lemon curd-muffins med hallon och vit choklad, och dekorerade med en glasyr av philadelphiaost, smör, florsocker och hallon som jag mixade. Fint och gott blev det!

Ni tror kanske att jag har kakburkar så det räcker

31 juli 2011 11:56 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

Det har jag ju inte. Man kan aldrig ha för många kakburkar. Den här åttkantiga med fruktmotiv från danska IRA fick följa med hem från Emmaus i Gryttby. Jag har en rektangulär med samma dekor som jag fick av min syster för många år sedan.

När jag dukar upp kakorna så här känns det inte groteskt mycket längre

31 juli 2011 11:35 | 50 sorters kakor, Allmänt, Bilder | 4 kommentarer

Häromkvällen hade vi fint besök av Susanna med familj. En gammal retrobloggarbekant som jag aldrig träffat förut, men när man har följt varandras bloggar i flera år känns det som man känner varandra ändå. Antalet kaksorter har minskat betydligt, det är ungefär 20 sorter kvar tror jag, så nu dukade jag upp några kakor av varje på kakfat. Det kändes nästan som normalt många. Nu hoppas jag att kakorna tar slut snart innan de blir dåliga. Jag har goda förhoppningar om att göra av med det mesta imorgon när jag ska hjälpa kompisar som flyttar och ha med mig kakor som flyttfika.

Dagens kopp: Markis, modell LI, Gustavsberg

31 juli 2011 11:18 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | 5 kommentarer

Nu har jag hittat en ovanlig dekor på Gustavsbergs LI-modell, Markis! Den tillverkades bara 1957. Tyvärr är dekoren blekt på koppens fat, men när man hittar något så här ovanligt får man ha överseende med det. Att det är en kaffekopp och ingen tekopp också. 60 kronor fick jag ge för kopp med fat och två assietter på Emmaus i Gryttby. Visst känns det somrigt med ränderna i grått med oregelbundna inslag av blått och hallonrött?

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^