När jag dukar upp kakorna så här känns det inte groteskt mycket längre

31 juli 2011 11:35 | 50 sorters kakor, Allmänt, Bilder | 4 kommentarer

Häromkvällen hade vi fint besök av Susanna med familj. En gammal retrobloggarbekant som jag aldrig träffat förut, men när man har följt varandras bloggar i flera år känns det som man känner varandra ändå. Antalet kaksorter har minskat betydligt, det är ungefär 20 sorter kvar tror jag, så nu dukade jag upp några kakor av varje på kakfat. Det kändes nästan som normalt många. Nu hoppas jag att kakorna tar slut snart innan de blir dåliga. Jag har goda förhoppningar om att göra av med det mesta imorgon när jag ska hjälpa kompisar som flyttar och ha med mig kakor som flyttfika.

4 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

 1. Det var verkligen himla trevligt. Och gott! Önskar jag hade kunnat trycka i mig fler kakor :-)

  Comment by Susanna — 2011-07-31 11:42 #

 2. Bara 20 kakor…det är ju galet mycket…;-)

  Comment by Gila — 2011-07-31 11:43 #

 3. Jag har följt ditt fantastiska kakbak och har tänkt mycket på en sak som du kanske skrivit men som jag missat: hur håller sig kakorna så länge? Är det sättet du förvarat dem på?

  Comment by Anna N — 2011-08-02 10:19 #

 4. Det är en intressant fråga. Jag är egentligen väldigt noga och kinkig med att frysa in allt jag bakar för att det ska kännas pinfärskt. Om jag bakar bullar till ett kalas dagen efter så fryser jag in bullarna över natten, för jag tycker att dagsgamla bullar är trista. ed småkakor brukar jag bara ha dem i kakburkar om de äts upp inom ett par veckor. Till jul brukar jag till exempel ha dem framme i köket i kakburkar, för de brukar gå åt. Annars fryser jag in kakor. Vissa kakor måste man ju frysa in för att de ska hålla sig. Till exempel nötkakor, som förlorar sin seghet direkt annars. Jag minns en gång när jag hade lagt nötkakorna i en plastask och de blev helt torra och hårda på ett dygn! Men nu hade jag ju så mycket kakor att de inte fick plats i frysen, så då har jag mestadels haft dem i kakburkarna i matkällaren, där det är svalare. Jag är förvånad att de har hållit så länge. Först nu började några kakor smaka litet burk och tendens till härsket.

  Comment by Kerstin — 2011-08-02 12:17 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^