Regnet

4 maj 2009 18:06 | Allmänt | 2 kommentarer

Vet ni, jag kan faktiskt stå ut med regnet. Det är till och med ganska trevligt när det smattrar på altantaket och sköljer bort allt damm. Så länge det är grönt och jag slipper den bitande kylan är det okej.

10 steg från min dörr

4 maj 2009 11:36 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur, Huset | 3 kommentarer

På den utmärkta bloggen femtiotalsjakten hittade jag före helgen den roliga utmaningen 10 steg från min dörr, men jag har inte haft tid att gå ut och fotografera och skriva förrän nu. Man ska alltså gå tio steg från sin dörr eller port och dokumentera och skriva om något man ser där. Sagt och gjort.

Om jag går tio steg från ytterdörren kommer jag precis nedanför trappan och ett par steg till. Jag tog de stegen till vänster, så kunde jag fotografera mitt fina trappräcke, som är specialritat för mitt hus när det byggdes 1962 av den kände skulptören Olof Hellström, som bland annat gjort ljusträdet i domkyrkan, Islandsbrons järnsmidesräcke och monumentet på Martin Luther Kings plan. Samtidigt som han gjorde trappräcket gjorde han även dörrkläppen, utebelysningen och trean, som man även kan se 10 steg från min dörr. Det är så coolt att ha de här specialritade detaljerna som ingen annan har precis likadana.

dsc06181

dsc06183

dsc06182

Snopet

4 maj 2009 8:49 | Allmänt | 1 kommentar

Ja, man kan ju säga att det känns litet onödigt att jag gick upp 5.30 när det visade sig att det blev VAB idag. Klara har varit dålig av pollen hela förra veckan. Hon får nässpray som väl hjälper en del, men hon blir trött och hängig, och i natt sov hon dåligt av att hon är snorig och kliig i ögonen. Gissar att det är att hon har varit ute nästan hela helgen som har gjort att hon reagerar extra mycket. Vi var faktiskt på väg att bege oss till skolan och dagis, men när jag började ta på henne alla regnkläder orkade hon ingenting, bara lade sig på hallgolvet och sa jag är sjuk, mamma. Så vi stannar hemma idag. Förhoppningsvis regnar allt pollen bort under dagen. Regnet behövs förresten i trädgården också, för nu är det torrt. Förresten är jag också otroligt trött av att ha vaknat flera gånger under natten för att hjälpa Klara.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^