Info från webmaster

9 augusti 2007 15:18 | Allmänt | Kommentering avstängd

Webbhotellet hävdar att deras databasservrar inte tål inte belastningen och de gjorde något oanonserat ingrepp i förmiddags som medförde att bloggen har legat nere och dessutom har kontot har blivit uppsagt . Jag har återställt detta nu och ser om bloggen får ligga ute här tills vi har flyttat den till ett vettigt webbhotell.

Mera om cykling

9 augusti 2007 1:07 | Allmänt, Bilder | Kommentering avstängd

Viggo har ju lärt sig cykla själv på tvåhjuling för ett par veckor sedan, och nu när dagis började skulle han cykla på sin cykel till och från dagis. Han hade dock fått för sig att han inte kunde bromsa och stanna, och protesterade mot att cykla så jag fick ta cykeln i cykelkärran. Det går ju inte att hålla på så, så jag köpte en fin ringklocka som jag visade honom och sa att han skulle få om han cyklade från dagis när jag hämtade idag. Och klart att killen kunde cykla hela vägen hem. Han var väldigt angelägen, kan man säga. Så ikväll monterades den turkosa ringklockan med prickar i olika färger på cykeln. Jag tror att jag måste skaffa en till min egen cykel också.

PICT7669.jpg

Syskon som cyklar

9 augusti 2007 1:00 | Allmänt, Bilder | Kommentering avstängd

Igår när jag lämnade barnen på dagis satte de genast igång att cykla tillsammans, eller Viggo skjutsade Klara. De var så glada och fina så jag måste ta fram kameran.

PICT7649.jpg

Trött syster

9 augusti 2007 0:55 | Allmänt, Bilder | 1 kommentar

I söndags hade vi släktträff i Öregrund med mammas syskon och nedstigande led. Min mormor Anna Brita Dahl skulle ha fyllt 100 år den dagen om hon hade levt. Vi var 34 personer, och det var fullt upp med köksarbete, så jag hann inte fotografera så mycket. Istället för en massa vimmelbilder på släktingar och mat får ni se en bild på min trötta syster, som kom direkt från intensivt jobb, och drog sig tillbaka på en säng och läste Aftonbladet.

PICT7639.jpg

Om ni är väldigt intresserade ev festen kan ni läsa mer om den på min pappas blogg och på min kusins blogg.

Båtutflykt i Öregrund

9 augusti 2007 0:43 | Allmänt, Bilder | 1 kommentar

Jag fortsätter att blogga ikapp.

I lördags var jag, Bo, barnen och min mamma ute med hennes båt till en ö och badade. Viggo har åkt i hennes båt tidigare somrar, men för Klara var det båtpremiär. Hon hade inte sovit middag, så på ditvägen var hon jättetrött och somnade vaggad av vågorna. Men hon gillade att åka båt, och på ön var det inget fel på energin.

PICT7588.jpg

PICT7594.jpg

PICT7597.jpg

PICT7602.jpg

PICT7605.jpg

PICT7614.jpg

PICT7615.jpg

Maten behöver ju inte bli trist för att semestern är över

9 augusti 2007 0:31 | Allmänt, Bilder, Trädgård | Kommentering avstängd

Semestern är slut, och jag jobbar sedan i måndags. Det kändes väldigt trist att semestern var slut. Jag skulle gärna ha så där lång semester att det blir sommarlovskänsla. Kanske från midsommar till mitten av augusti. Men man kommer snabbt in i vardagslunken med pendlande, jobb och dagishämtningar.

När semestern började var jag och Bo dödligt trötta på den Viggoanpassade vardagsmaten. Klara äter allt möjligt, som oliver och fetaost, men Viggo är rätt begränsad. Under semestern har vi struntat i det, och lagat rätt mycket mat som vi gillar och prövat nya rätter. Idag efter dagis var jag ute i trädgården och skördade potatis, sockerärtor, bondbönor, rödbetor och lök, och gjorde ett fat med rostade grönsaker av det med fetaost och oliver.

PICT7469.jpg

PICT7470.jpg

Den rätten gjorde jag även förra veckan innan vi åkte ut på landet, när Ullie var på besök. Jag hade tänkt blogga om det då, men så fick vi problem med datorerna nere i källaren, ett fel som var relaterat till problem med elen, så då kom jag inte åt de bilderna. Så nu får ni se bilder från den middagen, som även bestod av marockansk bulgur med mycket god kryddning och tomatsallad. Alla recept är från DN, men jag har inte tagit exakt samma grönsaker som i receptet på de rostade grönsakerna.

Viggo lånade kameran och tog ett gäng bilder. Kul att se saker ur hans perspektiv.

PICT7472.jpg

PICT7480.jpg

PICT7481.jpg

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^