Idel motgångar

6 november 2006 19:33 | Allmänt | 3 kommentarer

Först tänkte jag skriva rubriken The morning from hell, men det vore en överdrift. En hel del gick mig emot, dock. Jag skulle vara på ett möte på Skansen klockan 9.00 för att diskutera avtalet mellan IOGT-NTO och Skansen. Eftersom jag inte behövde åka förrän med 8-tåget tänkte jag att det var en bra morgon att simma. Jag hade ställt väckarklockan på 5.45, men inte ringde den. Måste ha råkat stänga av den igår kväll. Jag vaknade istället 6.30, och fick hoppa över motionssimmet. Nåväl, jag gjorde mig i ordning, och gick ut till cykeln 7.30. När jag drog ut cykeln ur cykelstället hörde jag luften pysa ur däcket. Jag fick ta bussen istället, och missade precis tåget 8.00, som är ett direkttåg. Tog 8.10 istället, och de ropade genast ut att de hade problem med strömförsörjningen. Vi kom 17 minuter för sent till Stockholm. Jag blev en halvtimme sen till mitt möte. Det var väl ingen jättekatastrof egentligen. Mötet var hos den jag skulle träffa, och hon kunde sitta och jobba med annat, men det känns aldrig bra att komma för sent.

Mötet var i alla fall konstruktivt, och sen åkte jag och jobbade på kansliet ett par timmar. När jag kom hem från dagis med barnen sprang Viggo genast ner i källaren för att leka. Det gick bara ett par minuter, så hörde jag ett illvrål. Det var Viggo som hade kommit på att han var kissnödig och inte hunnit in på toan. Det blev en stor blöt fläck på nålfiltsmattan i källaren. Viggo kissar aldrig på sig, vare sig på dagen eller natten. Varför måste han göra det på nålfiltsmattan till råga på allt?

Ja, ja. Barnen har i alla fall ätit massor av falukorv och potatismos. Så fort Bo kommer hem ska jag iväg på möte med kongressbestyrelsen.

Den här helgen

6 november 2006 0:01 | Allmänt | 1 kommentar

har jag varit ledig. Inte jobbat något. Skönt. Lagat god mat, lyssnat på P1, lekt med barnen, varit och simmat och pysslat bland annat.

Vi har också fixat en del praktiskt. Köpt en tvåsitspulka som vi kan dra Viggo och Klara på till och från dagis när det är för mycket snö för cykel eller barnvagn. Köpt lekhjälm till Klara inför vinterns pulkaåkning. Flyttat om bilbarnstolarna så att Viggo nu sitter framåtvänd i framsätet och Klara bakåtvänd i baksätet. Viggo var mycket nöjd med det. Satt upp en sänglampa i Klaras rum (50-tal förstås). Och så har jag rensat undan berget av gummistövlar och andra höstkläder från hallen som barnen inte behöver längre. Nu är det vinterkängor och vinteroverall som gäller, eventuellt med galonbyxor över om det är väldigt slaskigt. Så skulle jag också behöva vara klädd när jag hämtar på dagis.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^