Det blev rätt i sista stund

18 november 2006 1:11 | Allmänt | 1 kommentar

Igår kväll var det IOGT-NTO:s årliga frågetävling Pumpen. Runt om i landet satt massor av lag och svarade på frågor under en timme mellan klockan 20.00 och 21.00. De fick använda allt möjligt till sin hjälp, ringa andra, slå upp i böcker, söka på Internet och vad de nu kunde komma på. Det här är en jätterolig tävling, kanske inte det viktigaste som IOGT-NTO sysslar med, men det är viktigt att göra roliga saker ihop som skapar sammanhållning. Särskilt bra är det att det går bättre om man slår ihop sig och tävlar IOGT-NTO och UNF i samma lag, så att åldersspannet blir allt från tonåringar till pensionärer. Vi på kansliet får inte vara med och tävla. Däremot jobbar vi den kvällen med att svara i telefon när alla lagen ringer in sina svar efter klockan nio. Eller nu för tiden är det en hel del lag som faxar in svaren eller svarar via webben också, men många lag är det som ringer in.

Lagen har fått frågorna utsända i förväg, och öppnar kuvertet prick 20.00, men dessutom läggs frågorna ut på vår hemsida vid samma tidpunkt. Egentligen skulle det ha varit min kollega Lydia, som är webbredaktör, som lade ut frågorna, men hon har varit på semester i Australien i två veckor, och kommer hem nu i helgen, så jag fick ansvaret att lägga ut frågorna. De övriga på kommunikation var också borta. Anton på minisemester i Berlin och Åsa var sjuk. Anton hade haft ansvaret för hemsidan tidigare under Lydias semester, och förberett sidan med frågorna i förväg. Inte vet jag om det var Lydia som hade tänkt fel och missat något led i sina instruktioner till oss, eller Anton som missförstod, men vid två tillfällen råkade han publicera frågorna några dagar i förväg. Det var väldigt kort stund de låg ute innan det upptäcktes, och man kunde bara komma till sidan om man sökte på Pumpen på hemsidan, inte genom att klicka sig fram, men det var ju inte så lyckat. Eftersom Anton hade förberett en annan lösning än Lydia tänkt stämde alltså inte hennes skriftliga instruktioner, och jag var rätt nervös när klockan närmade sig 20.00. Jag började fixa med publiceringen mer än fem minuter innan det skulle ligga ute, men först funkade det inte hur jag än gjorde. Tillslut, när klockan precis slagit åtta, låg frågorna ute i alla fall. Jag vet faktiskt inte hur jag gjorde. Det tog någon minut till innan sidan gick att nå genom att klicka sig fram i vänstermenyn, men lagen hade ju fått adressen www.iogt.se/pumpen, så förhoppningsvis hade alla gått in den vägen. Jag var alldeles skakig efter detta. Det fanns ju ingen annan som hade kunnat hjälpa mig om jag inte hade lyckats.

Själv tog jag inte emot svar i telefon, utan åkte hem med 22.10-tåget för att lägga ut det preliminära resultatet på hemsidan sent på kvällen när det blev klart. Jag kom hem halvtolv, men hann inte lägga ut resultatet som en kollega mejlat över till mig, för KLara vaknade och jag fick natta henne. Men strax efter midnatt publicerade jag det i alla fall. Vilket lag som ligger i toppen? Uppsalalaget Arken så klart. Men saker kan ändras under nästa vecka när rättningscentralen går igenom alla insända svar ordentligt och bedömmer tveksamheter.

Om ni är nyfikna på frågorna kan ni gå in på www.iogt.se/pumpen och kolla.

Lydia, kom hem nu, och du får aldrig mer åka iväg på semester. OK?

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^