Klara 6-tand

29 april 2006 12:31 | Allmänt | Kommentering avstängd

Nu har ännu en tand trängt fram på Klara, så nu har hon fyra tänder i överkäken och två nere.

Tidstjuvar i vardagen

29 april 2006 9:54 | Allmänt | 2 kommentarer

Det är så bra att det finns trappor upp till Kungsbron från perrongen som Uppsala-tåget kommer in på i Stockholm. Därifrån går 1:ans buss ut till Stora Essingen, där jag jobbar. Men sedan i måndags är dessa trappor och hissar avstängda, och ska vara det i två år medan de bygger kontorskomplex norr om Kungsbron. Oerhört irriterande. Alla människor måste gå in mot stationsbyggnaden och tillbaka hela Arlanda Express-perrongen, där det finns en annan trappa upp på Kungsbron. Det tar massor av tid. Dessutom gjorde trappan rätt ned på perrongen att det blev en jämn fördelning av var människor ville sitta i tåget, och nu kommer alla från samma håll.

En annan tidstjuv är alla människor som vill ringa in beställningar till IOGT-NTO-butiken. Visst finns det en del som inte kan använda Internet och beställa via nätet, men många som ringer sitter och tittar på hemsidan samtidigt som de pratar med mig. Galet. Eller det är folk som vill beställa diplom, och som jag vet kan mejla, för att jag känner till vilka de är och att de finns på Sobernet. Det tar ju så oerhört mycket mer tid om de ska sitta i telefon och bokstavera namn och adresser, och det blir mycket större risk för missförstånd.

På kurs

29 april 2006 9:37 | Allmänt, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

I måndags och tisdags var jag på kurs i InDesign, som är ett lay-out-program. Det är jobbigt att sitta stilla så mycket hela dagarna, vara totalkoncentrerad och bara ta in information. Jag sitter ju mycket framför datorn i vanliga fall på jobbet också, men man går till skrivaren eller postfacket eller in till en kollega för att fråga något då och då.

På en tvådagarskurs lär de verkligen bara ut funktionerna i programmet, och förmedlar inte direkt allt som är viktigt i övrigt att kunna i grafisk formgivning. Eftersom man får lära sig alla funktioner är det mycket som kan bli fult om man inte använder det med urskiljning. Det var väl vissa av deltagarna som blev väldigt förtjusta i saker vi fick testa som kanske inte var helt lyckade. Det var en rätt basic kurs, men det var nog bra, för då vågar man verkligen fråga om allting.

Nu gäller det bara att sätta igång att jobba med InDesign så mycket som möjligt, så jag inte glömmer allting.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^