Årets första fjärilar

23 april 2006 20:22 | Allmänt | 1 kommentar

såg jag fladdra omkring i trädgården idag. Det var två nässelfjärilar.

Träningsvärk och solbränna

23 april 2006 19:59 | Allmänt, Trädgård | 4 kommentarer

Idag åkte vi till handelsträdgården som tidigare hette Rosendal (inte den på Djurgården i Stockholm, utan i Uppsala). Den har bytt ägare och heter Blomsterlandet. Eftersom vi bara köpte fröer och inte behövde fråga om något är det litet orättvist att säga att det har blivit sämre, men det här var i alla fall sämre:

De hade ungdomar i kassorna som inte kunde svara något på kundernas frågor. De verkade inte kunna något om trädgård. (Men å andra sidan hade de fler kassor, och framför allt mer bemannade.)

Rosendal hade en oerhört snygg logotyp med ett träd, men Trädgårdslandets är totalt smaklös.

Sedan var vi förbi kolonilotten och hämtade hem några gatstenar som vi glömt, och grävde upp litet krokus och snödroppar som vi missade i höstas.

När vi kom hem var jag och Viggo ute i trädgården i solskenet och monterade och satte upp Klaras gunga, så nu har barnen varsin bredvid varann. Sen lassade vi jord tillsammans, och så fick jag klippa Viggos hår ute på trappen till altanen. Han tycker inte om det, men han fick en glasspinne som belöning när det var klart. Klara fick också smaka glass för första gången. Det gillade hon.

Efter allt trädgårdsarbete och all tid i solen känns det både i kroppen och ansiktet.

Huset i Mölnlycke där mormor och morfar bodde

23 april 2006 6:56 | Allmänt, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

Jag fick ett tips från min svärmor att huset där min mormor och morfar, Anna-Brita och Sven Dahl, bodde när de var nygifta och arbetade på Wendelsbergs folkhögskola är till salu. De bodde där när min mamma föddes 1937, men flyttade ganska snart efter det upp till Västerbergs folkhögskola i Storvik, Gästrikland, för att arbeta där.

Adressen heter numera Parkvägen 17, men var en annan när de bodde där. Huset ägdes då av Wendelsberg och användes som personalbostad. Det var ursprungligen en vit funkisvilla i trä, men det är inte lätt att se nu. Det är en del tillbyggt, och framför allt ommålat i en färg som jag tycker är helt galen på en funkisvilla. Tills för inte alltför många år sedan krävdes bygglov för att måla om ett hus i en annan kulör, och detta tycker jag är ett talande exempel på varför det inte var en så tokigt bestämmelse. Här kan ni se huset.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^