Shop around the corner

22 april 2006 21:35 | Allmänt | 2 kommentarer

Den bra dagen blev inte sämre av att TV4 Film visade den underbara romantiska kommedin Du har mail, som den heter på svenska. Jag har sett den så många gånger, men den är lika bra varje gång. På engelska heter den Shop around the corner, och det är en remake från 1998 av en film med samma namn från 1940.

I originalet är det ett manligt och ett kvinnligt butiksbiträde i samma affär som hatar varandra, men de brevväxlar anonymt med varandra utan att fatta vem de i själva verket brevväxlar med, och blir kära i varann genom breven. I den moderna varianten kommer huvudpersonerna i kontakt med varann genom att de chattar under pseudonm med varann, men de är samtidigt bittra konkurrenter eftersom hon äger en liten oberoende barnbokhandel på västra Manhattan, medan han äger en lågprisbokhandelskedja som som försätter hennes boklåda i konkurs.

James Stewart som spelar huvudrollen i originalfilmen har alltid varit en favoritskådis, men jag tycker faktiskt mer om 90-talsvarianten, även om jag inte gillar Tom Hanks lika mycket. Fantastiska replikskiften, en så trevlig miljö i den lilla barnbokhandeln och över huvud taget, Meg Ryan är så smakfullt klädd och genomtrevligt kulturell, och slutscenen i en park är underbar. Fantastiska perennrabatter och Meg Ryans vackra klänning som känns så 50-tal. Verkligen en måbra-film.

En bra dag

22 april 2006 21:13 | Allmänt | Kommentering avstängd

Viggo vaknade vid sextiden och kom in och väckte mig och Klara. Gjorde välling åt Viggo och Klara, och macka, juice och te åt mig. Sen ville Viggo spela Muminspelet som jag just köpt på Tradera.

Jag skulle vara på ett möte på Drabanten om kongressen vid elva, och jag kom på att det faktiskt skulle funka att ta med barnen. Vi gjorde oss i ordning och kom iväg så att vi hann köpa ett par gummistövlar åt Klara innan mötet. Klara sov middag på vägen ned på stan. Det funkade jättebra med barnen på mötet. Vi var på Mumrik, och Johanna hade med sig Max, så Viggo fick en kompis att leka med.

När vi var klara gick vi med Johanna och Max, och Tobias och Loke som hade anslutit, till Max som just har öppnat på Stora torget, och åt lunch. Klara somnade med en gång när barnvagnen började rulla efter lunchen. Det var strålande solsken, och vi gick till Vasaparken och Viggo fick leka. Sen gick vi till Vindhemsparken. Det är hans favoritparker, dit vi alltid gick när vi bodde i Stabby. Viggo ville aldrig sluta klättra på tåget i Vindhemsparken. På vägen hem gick vi förbi vår gamla kolonilott och kollade läget. Det blommade några krokus och snödroppar som jag missat att gräva upp i höstas.

I och med att jag tog med barnen hann Bo fixa litet saker, som att köpa cykelställ och mecka med datorn.

När vi kom hem grillade vi hemmagjorda hamburgare på utegrillen. Så enkelt och gott! Sen tittade vi på disneydags och åt popcorn, och så spelade jag och Viggo en omgång Muminspelet igen innan han fick gå och lägga sig. Klara somnade litet senare när jag ammat henne.

Barnen har nästan bara varit glada och nöjda idag, och vi hann umgås massor trots att jag hade möte, och jag tror att jag blev litet solbränd av alla timmar utomhus.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^