Det är jag som har den stora skottkärran

17 april 2006 19:47 | Allmänt, Trädgård | Kommentering avstängd

Bo var iväg till IKEA och köpte två Billybokhyllor och till Coop Forum och storhandlade på eftermiddagen. Jag tänkte gå iväg till lekparken med barnen, men när vi gjorde oss i ordning började Klara blöda näsblod för att hon har snorat så mycket, så vi kom inte ut. När Bo kom tillbaka gick i alla fall jag och Viggo ut i trädgården och lassade jord. Viggo med sin lilla skottkärra och jag med min stora.

Påskpynt

17 april 2006 13:00 | Allmänt, Bilder, Pyssel och hantverk | 1 kommentar

Om jag gillar funktionalism och enkelhet för det mesta annars, är jag ju helt galen i pynt i samband med högtider. Men inte vilket som helst, utan det ska ju vara 50- och 60-tal då också.

Här är påskriset med alla påskkärringar och fåglar. Det mesta är köpt på Tradera. En del av fåglarna använder jag i julgranen också.

Paskris

Jag och Viggo sådde prydnadsgräs i en skål förra helgen, och här har Viggo pyntat med kycklingar, ägg, lamm och en hare. Massor!

Kycklingar i gras

Många besök

17 april 2006 10:19 | Allmänt | 1 kommentar

Jag kan se ganska detaljerad besöksstatistik på min blogg. Bland annat vilken sida besökarna var inne på innan de kom till mig. Jag har väldigt många unika besökare, för tillfället 162 per dag. En dag innan påsk var det till och med över 300. Många, många kommer via google. De söker på olika recept, påskpyssel, formgivning, lundbydockskåp och annat som jag skriver om. Toppen före påsk beror naturligtvis på påskpyssel. Kul om folk hittar vad de söker och man kan vara till hjälp.

Länge sen sist

17 april 2006 10:04 | Allmänt, Bilder, Pyssel och hantverk | 2 kommentarer

Oj, nu har jag inte skrivit på en och en halv vecka, men jag har inte varit bortrest eller så. Jag har bara inte hunnit. Förra helgen var fylld av IOGT-NTO:s distriktsårsmöte, IKEA-trip med inhandlande av trädgårdsbord och annat. Början av veckan var det mycket jobb och kongressbestyrelse en av kvällarna.

Från torsdag har jag varit ledig och hemma, men Klara har varit förkyld och haft två nya tänder som håller på att tränga upp. Hon har varit väldigt gnällig och klängig, och det är bara jag som duger. Hon vill vara i min famn hela tiden, har svårt att somna och vaknar ofta. Hon har bara velat sova när jag har legat bredvid, och en kväll och natt skrek hon massor. Men vi har haft en ganska bra påsk i alla fall.

I fredags cyklade jag och Viggo till Gamla Uppsala när Klara sov middag på förmiddan, och på vägen plockade vi tussilago och växter att färga äggen med. På eftermiddagen under Klaras middagslur passade jag på att tvätta fönster utvändigt. Läskigt att klättra på en stege och tvätta fönstren. När jag kom in och skulle tvätta insidan av fönstren hade Klara vaknat och var skitsur för att hon inte fick vara i min famn. Till middag blev det förstås lax, för vi håller ju på traditioner men låtsas att det inte har med Jesus att göra. Till efterrätt hade jag gjort den ryska påskdesserten Pasjka. Den dagen var det inte så fint väder, men sedan har det varit fantastiskt soligt och varmt.

På påskafton hade vi gäster här: Dante och Magda, Karro och Gunnar, Cina, Henrik, Jesper och Martin, och så Per som äntligen har lämnat in sin färdiga doktorsavhandling. De kom vid tolv, och då färgade vi ägg på estniskt vis. Man sveper in ägg i växter, barkbitar och lökskal, och om man vill även färgade fjädrar och annat mindre naturligt, och runt det en tygbit för att hålla ihop. Detta surrar man sytråd runt, och så lägger man ned i kokande vatten och kokar tio minuter. Sedan vecklar man upp paketen som har fått fantastiska mönster. Det blev påsklunch och därefter promenad. Till middag grillade vi, men vi satt inne och åt.

Estniska agg

Igår hade vi också gäster. Anna och Jonas och Magnus, Maria och Helmer var här. Anna och Jonas träffar jag alldeles för sällan, eftersom de bor i Umeå. Men Annas syster Nina bor på gatan intill oss, så de bodde där. Vi bjöd på lammstek. Lamm är alltid gott. Och så resterna av chokladtårtan och memma.

På något sätt har jag också lyckats skriva texten till en Våra Gårdar-folder. Jag har skrivit en snutt då och då när jag har haft en liten stund utan Klara, men det är inte lätt att fokusera när det är så. Den foldern är ideellt jobb för mig, eftersom jag sitter i Våra Gårdars förbundsstyrelse.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^