Träningsvärk och solbränna

23 april 2006 19:59 | Allmänt, Trädgård | 4 kommentarer

Idag åkte vi till handelsträdgården som tidigare hette Rosendal (inte den på Djurgården i Stockholm, utan i Uppsala). Den har bytt ägare och heter Blomsterlandet. Eftersom vi bara köpte fröer och inte behövde fråga om något är det litet orättvist att säga att det har blivit sämre, men det här var i alla fall sämre:

De hade ungdomar i kassorna som inte kunde svara något på kundernas frågor. De verkade inte kunna något om trädgård. (Men å andra sidan hade de fler kassor, och framför allt mer bemannade.)

Rosendal hade en oerhört snygg logotyp med ett träd, men Trädgårdslandets är totalt smaklös.

Sedan var vi förbi kolonilotten och hämtade hem några gatstenar som vi glömt, och grävde upp litet krokus och snödroppar som vi missade i höstas.

När vi kom hem var jag och Viggo ute i trädgården i solskenet och monterade och satte upp Klaras gunga, så nu har barnen varsin bredvid varann. Sen lassade vi jord tillsammans, och så fick jag klippa Viggos hår ute på trappen till altanen. Han tycker inte om det, men han fick en glasspinne som belöning när det var klart. Klara fick också smaka glass för första gången. Det gillade hon.

Efter allt trädgårdsarbete och all tid i solen känns det både i kroppen och ansiktet.

4 kommentarer

 1. ”De hade ungdomar i kassorna som inte kunde svara något på kundernas frågor.”
  Jag tror kanske inte att du menar så, men när du uttrycker det sådär så verkar det som att du inte tycker att ungdomar kan svara på frågor generellt!

  Comment by Hull — 2006-04-23 20:42 #

 2. Vad synd att det uppsaliensiska Rosendals har degenererat. Tidigare har jag åkt just dit, därför att de hade ett så stort urval av växter.

  Och så kan man ju åka ettans buss från oss och ända fram…

  Comment by Enn Kokk — 2006-04-23 20:43 #

 3. Anton: Jag menade att de har anställt ungdomar, som ju är billig arbetskraft, och som inte kan något om trädgård och växter. I den gamla regin uppfattade jag det som att alla som jobbade där var trädgårdsmästare. Men det är klart att ungdomar kan svara på frågor, och det finns ungdomar som utbildar sig till trädgårdsmästare. Men de här var nog bara anställda för att kunna ta betalt, och kanske hjälpa till med annat också, men inte att kunna något om det de säljer. Det är en klar serviceförsämring.

  Comment by Kerstin — 2006-04-23 21:25 #

 4. Pappa: De har ju inte börjat med så mycket växter, buskar och träd än, och det är möjligt att de kommer att ha ett lika bra sortiment som förut. De håller på att bygga om, så vi får se hur det blir.

  Comment by Kerstin — 2006-04-23 21:28 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^