Huset i Mölnlycke där mormor och morfar bodde

23 april 2006 6:56 | Allmänt, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

Jag fick ett tips från min svärmor att huset där min mormor och morfar, Anna-Brita och Sven Dahl, bodde när de var nygifta och arbetade på Wendelsbergs folkhögskola är till salu. De bodde där när min mamma föddes 1937, men flyttade ganska snart efter det upp till Västerbergs folkhögskola i Storvik, Gästrikland, för att arbeta där.

Adressen heter numera Parkvägen 17, men var en annan när de bodde där. Huset ägdes då av Wendelsberg och användes som personalbostad. Det var ursprungligen en vit funkisvilla i trä, men det är inte lätt att se nu. Det är en del tillbyggt, och framför allt ommålat i en färg som jag tycker är helt galen på en funkisvilla. Tills för inte alltför många år sedan krävdes bygglov för att måla om ett hus i en annan kulör, och detta tycker jag är ett talande exempel på varför det inte var en så tokigt bestämmelse. Här kan ni se huset.

2 kommentarer

  1. Huset har även varit ROSA under en period!
    /Kristina

    Comment by Kristina Strömberg — 2006-04-23 16:01 #

  2. Din mormor har alltid varit min idol. Hon var så kool!

    Erik Winnfors, uppvuxen på Björkhagsvägen i Vallentuna – där Anna-Brita bodde lite senare.

    Comment by Erik Winnfors — 2006-04-24 7:56 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^