Tidstjuvar i vardagen

29 april 2006 9:54 | Allmänt | 2 kommentarer

Det är så bra att det finns trappor upp till Kungsbron från perrongen som Uppsala-tåget kommer in på i Stockholm. Därifrån går 1:ans buss ut till Stora Essingen, där jag jobbar. Men sedan i måndags är dessa trappor och hissar avstängda, och ska vara det i två år medan de bygger kontorskomplex norr om Kungsbron. Oerhört irriterande. Alla människor måste gå in mot stationsbyggnaden och tillbaka hela Arlanda Express-perrongen, där det finns en annan trappa upp på Kungsbron. Det tar massor av tid. Dessutom gjorde trappan rätt ned på perrongen att det blev en jämn fördelning av var människor ville sitta i tåget, och nu kommer alla från samma håll.

En annan tidstjuv är alla människor som vill ringa in beställningar till IOGT-NTO-butiken. Visst finns det en del som inte kan använda Internet och beställa via nätet, men många som ringer sitter och tittar på hemsidan samtidigt som de pratar med mig. Galet. Eller det är folk som vill beställa diplom, och som jag vet kan mejla, för att jag känner till vilka de är och att de finns på Sobernet. Det tar ju så oerhört mycket mer tid om de ska sitta i telefon och bokstavera namn och adresser, och det blir mycket större risk för missförstånd.

2 kommentarer

  1. Mer om projektet http://www.jernhusen.se/templates/Page.aspx?id=618, men utan en tidsplan vad jag kan se.

    Comment by Bo — 2006-04-29 11:15 #

  2. Ni får kanske ha ”internetrabatt” (eller telefonavgift) för att styra kunderna?

    Comment by Bo — 2006-04-29 11:23 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^