På kurs

29 april 2006 9:37 | Allmänt, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

I måndags och tisdags var jag på kurs i InDesign, som är ett lay-out-program. Det är jobbigt att sitta stilla så mycket hela dagarna, vara totalkoncentrerad och bara ta in information. Jag sitter ju mycket framför datorn i vanliga fall på jobbet också, men man går till skrivaren eller postfacket eller in till en kollega för att fråga något då och då.

På en tvådagarskurs lär de verkligen bara ut funktionerna i programmet, och förmedlar inte direkt allt som är viktigt i övrigt att kunna i grafisk formgivning. Eftersom man får lära sig alla funktioner är det mycket som kan bli fult om man inte använder det med urskiljning. Det var väl vissa av deltagarna som blev väldigt förtjusta i saker vi fick testa som kanske inte var helt lyckade. Det var en rätt basic kurs, men det var nog bra, för då vågar man verkligen fråga om allting.

Nu gäller det bara att sätta igång att jobba med InDesign så mycket som möjligt, så jag inte glömmer allting.

2 kommentarer

  1. Du kanske borde gå en kurs som bara handlar om formgivning? Finns ju en del bra grundkurser.

    Comment by Hull — 2006-04-30 18:22 #

  2. Ja, men det är klart jag skulle vilja.

    Comment by Kerstin — 2006-04-30 19:07 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^