Tågtrubbel

1 mars 2006 20:37 | Allmänt | Kommentering avstängd

På tågresan hem fick alla kliva av i Knivsta, för det hade skett en olycka mellan Knivsta och Märsta. Det var väl någon som hade hoppat framför tåget, men det säger de ju aldrig. Vi fick gå och ställa oss och vänta på ersättningsbussar. Jag hörde en man prata i mobilen och säga att det var helt kaos. Men det var det faktiskt inte. Vi var första tåget som inte fick åka vidare, och det gick ganska lugnt till med köandet till bussarna. Jag har definitivt varit med om värre. Jag kom med andra bussen som kom, fick väl vänta i 20 minuter. Sittplats fick jag också.

Ibland tycker jag att folk hetsar upp sig och klagar för att man ska, fast det inte finns någon anledning. Det här var uppenbarligen inte tågpersonalens fel, och inget de hade kunnat förutse. Jag tycker faktiskt att det är ytterst sällan som det är tågförseningar längre än ett par minuter nu för tiden.

Igår hade Bo bakat nötmaränger, och idag hade han köpt nya tyllar till spritsen som funkar bättre och bakat mockabakelser! Min favoritbakelse.

För övrigt är det underbart med nya diskmaskinen. Den diskar så rent! Den gamla var från 91, och trots att vi hade både avhärdningssalt och spolglans blev det kalkbeläggningar. Nu försvinner alla kalkbeläggningar efter en enda disk på snabbprogrammet, och det blir så där perfekt rent som om det vore trolleri. Alla tebeläggningar och annat som inte gick bort i gamla maskinen, borta i ett nafs.

Godtemplartjej

1 mars 2006 20:11 | Allmänt | 4 kommentarer

Till kongressen i Jönköping 2003 hade IOGT-NTO-rörelsens Internationella Institut tagit fram babybodys och barn-t-shirts med texten Kamp mot droger på olika språk som talas i våra projektländer. De var jättepopulära. Jag köpte till Viggo. Allt sedan dess har jag tänk att vi borde ta fram fler profilkläder med kul och bra budskap som iggisar kan klä sina barn i.

Frågan är dock vilka budskap som passar på ett barn, och om det är ok att pracka på ett barn en åsikt som de rimligen inte har en åsikt om. På Viggos dagis går en tjej som brukar ha tuffa och bra kläder. Inget mesigt gulligull. En dag såg jag att hon hade en Che Guevara-tröja på sig. Där känner jag mig kluven. För det är ju verkligen att pracka på barnet en politisk åsikt, samtidigt som det nog från föräldrarna troligen mest sågs som coolt och revolutionsromantiskt.

Så vad ska man ha för budskap om vi tar fram bodys och t-shirts för riktigt små barn? Kamp mot droger tycker jag funkar, men Nykter blir ju litet absurt på ett barn. Iggis-wannabe, kanske? Godtemplartjej kan ju vara litet kul. Fast det är ju inga ungar som fattar. Men på kläder till bäbisar och 1-2-åringar är det knappast några jämnåriga som läser och förstår. Normalt tycker jag inte att barnkläder ska vara könsuppdelade, men med ett tryck som Godtemplartjej passar det bara på flickor. Vad skulle man ha för pojktryck då? Ingen TR-wannabe?

Allvarligt, jag vill ha massa bra förslag nu. Det kan vara budskap som andra förstår också, men det är helt ok med sånt som är helt IOGT-NTO-internt. Och vet ni nån bra firma för profilkläder som kan fixa bodys och barntröjor av bra kvalitet med tryck, så hör av er.

Lilla gumman

1 mars 2006 19:59 | Allmänt | 2 kommentarer

Här om dagen blev jag kallad lilla gumman på jobbet. I nästan alla sammanhang är det helt tokfel att kalla någon lilla gumman, om det inte är kärleksfullt till ett barn. Men i det här fallet var det faktiskt ok. Det var Thure Jadestig, i det här fallet som DO för IOGT-NTO-distriktet i Västmanland, som ringde för att fråga en sak om en enkät som vi hade skickat ut. När han hade fått besked avslutade han med ”Tack för det, lilla gumman. Hälsa mamma”. Thure är en mycket cool 84-åring, som bland annat har suttit i riksdagen för socialdemokraterna i många år, och känner min mamma väl. Om det nu var när jag föddes, eller om det var när Matti föddes, så köpte han ett äppelträd som planterades i Öregrund. Det fanns verkligen inget patroniserande när han kallade mig lilla gumman. Härmed framförs också hälsningen till mamma.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^