Helmertitt och alldeles för starkt indiskt

12 mars 2006 23:27 | Allmänt | 1 kommentar

Idag har vi varit och hälsat på Magnus, Maria och Helmer. Helmer var ju så liten! Maria sa att man glömmer väl fort hur små de var, men Klara och Viggo var ju aldrig så små. De såg ut som enmånadersbäbisar när de föddes. Viggo hade pratat en massa om hur han skulle leka med Helmer, men som tur var blev han inte besviken för att det inte gick. Han försökte dock visa Helmer en leksak när han låg och åt, helt ointresserad av omvärlden.

Vi blev bland annat bjudna på en konstig dansk specialitet som kallas äppleskivor, men är små bollar av pannkakssmet som friteras. Man doppar dem i kanel och socker. Här kommer ett tips till Magnus på en panna som man gör äppelskivor i.

Bo hade glömt att handla mat till middagen när han veckohandlade, så vi hämtade mat från en indisk restaurang på stan på vägen hem. Det är inte den vi brukar hämta från, men Magnus och Maria brukar äta där, och jag har ätit hämtmat därifrån en gång när de kom hem till oss. Jag tog en biryani med räkor. Jag brukar äta biryani från Indian Night ibland. Den här var dock jättestark. Jag är verkligen inte kinkig med kryddstark mat, även om jag inte klara så stark mat som Bo, men det här var litet för starkt. Bo tog biff vindaloo, och det var det starkaste han ätit någonsin. Till och med i starkaste laget för honom. Tårarna rann.

Igår lajjade jag med barnen, var ner på stan och köpte present åt Helmer och sydde äntligen gardiner till Viggos rum av det röda elefanttyget från Svenskt tenn som han fått av min mamma. Han har haft en gardinkappa som han hade i sitt rum i lägenheten, men den är inte riktigt tillräckligt bred.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^