Lilla gumman

1 mars 2006 19:59 | Allmänt | 2 kommentarer

Här om dagen blev jag kallad lilla gumman på jobbet. I nästan alla sammanhang är det helt tokfel att kalla någon lilla gumman, om det inte är kärleksfullt till ett barn. Men i det här fallet var det faktiskt ok. Det var Thure Jadestig, i det här fallet som DO för IOGT-NTO-distriktet i Västmanland, som ringde för att fråga en sak om en enkät som vi hade skickat ut. När han hade fått besked avslutade han med ”Tack för det, lilla gumman. Hälsa mamma”. Thure är en mycket cool 84-åring, som bland annat har suttit i riksdagen för socialdemokraterna i många år, och känner min mamma väl. Om det nu var när jag föddes, eller om det var när Matti föddes, så köpte han ett äppelträd som planterades i Öregrund. Det fanns verkligen inget patroniserande när han kallade mig lilla gumman. Härmed framförs också hälsningen till mamma.

2 kommentarer

 1. Avskyr lilla gumman!

  Annan kommentar som jag drabbats av, och som tenderar att dyka upp oftare och oftare i olika om än förtäckta varianter, är ”så där säger du bara för att du inte har barn”. Används lika korkat som lilla gumman av folk som tagit patent på sanningen. Jag är 36 år, kvinna och har alltså inte barn – och det vet man ju, att trovärdighet sitter i mammarollen, eller nåt…redan Strindberg slog ju fast att en barnlös kvinna inte är ngn kvinna, och det vill jag lova får man känna av numera. Ofta. Senast av min chef (!) när jag ställde i mina ögon inte det minsta orimliga krav på min arbetsplats. ”Malin, innan jag hade barn ville jag också att jobbet skulle fylla ett existensiellt tomrum.” Vad säger man? Jag blev stum.

  Annan bloggreflexion: Ingen kan skriva så lockande, salivdrypande om bakverk som du Kerstin. När kommer kokboken (med mer än recept om jag får önska – målande beskrivninngar och reflexioner också)? Jag står först i bokhandelskön!

  Comment by Malin — 2006-03-03 11:12 #

 2. Tack för hälsningen från Thure. Äppelträdet
  från Thure planterades åt Matti. Det är trädet
  i ena hörnet av trädgården, som flera gånger
  har härjats av rådjur och frost men alltid rest
  sig och bär massor av frukt. Oövervinnligt!

  Jag har nog kallat dig ”lilla gumman”, liksom
  jag fortfarande ibland kallar Matti ”lilla
  gubben”.

  Comment by Birgitta Dahl — 2006-03-10 18:42 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^