Midsommarafton

23 juni 2012 15:12 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 5 kommentarer

Lugn förmiddag med te och bigarråer till frukost på altanen.

Midsommarfrukost

Jag tömde uppblåsbara poolen på vatten, rengjorde den och fyllde på nytt vatten som fick värmas i solen.

Fyller poolen

Sillunch på altanen.

Midsommarlunch

Midsommarlunch

Bakade och förberedde middag i lugn och ro och lyssnade på P1. Vid femtiden kom Magnus, Maria, Helmer och Arvid, och barnen badade och hade vattenkrig före middagen.

Klara

Middagen blev litet orientalisk, med inslag av svensk falukorv till barnen. Jag hade bakat khobz, ett marockanskt bröd med majsmjöl i. Och så tabbouleh, en grönsallad, gurka, morötter och paprika i stavar och tre röror: hummus, baba ganoush och tsatsiki. Till det grillat: köfte, lammkorv och så falukorv till barnen.

Midsommarmiddag

Midsommarmiddag

Midsommarmiddag

Midsommarmiddag

Midsommarmiddag

Efterrätten blev jordgubbar med glass, vispgrädde, maränger och chokladkolasås.

Midsommardessert

Midsommardessert

Midsommardessert

5 kommentarer

  1. Så mycket god mat!

    Comment by Fia — 2012-06-23 15:37 #

  2. Håller med föregående talare. Så mycket gott på bordet!

    Comment by AL — 2012-06-23 16:45 #

  3. Jag instämmer i matkhyllningskören…fortsatt trevlig sommar! Hade tänkt hinna till Uppsala i våras men ja, nu är våren över. Kanske blir det i sommar istället. Hör av mig när det är dax!

    Comment by Gila — 2012-06-23 20:28 #

  4. Mycket gott att titta på men även mycket ögongodis i dukningen; tekoppen och den där karotten med gula lökar? är verkligen njutbara!

    Comment by RETROknoppen — 2012-06-24 22:02 #

  5. Åh mums, börjar nästan dregla när jag ser bilderna! Tabouleh är en personlig favorit, bara man kan få tag på persilja till vettigt pris.

    Comment by Linda — 2012-06-25 13:52 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^