Khobz – marockanskt bröd

3 dl vatten
25 g jäst
1 msk olja
1 tsk socker
1 tsk salt
1/2 tsk paprikapulver
1 dl majsmjöl
cirka 6 dl vetemjöl
1 ägg till pensling
sesamfrön

Rör ut jästen i fingervarmt vatten i en bunke. Tillsätt olja, socker, salt, paprikapulver, majsmjöl och nästan allt vetemjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs den övertäckt 30 minuter.Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda. Dela i 8 bitar och rulla ut till runda bullar. Platta eller kavla ut bullarna till 2 cm tunna kakor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa övertäckta 15 minuter. Värm under tiden ugnen till 200°. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på frön. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^