Tabbouleh
2,5 dl bulgurvete
1 bunt bladpersilja
10-15 färska myntablad
0,5 gurka
3 tomater eller en burk körsbärstomater
1 rödlök
saft av 1 citron
5 msk olivolja
salt
svartpeppar
Lägg bulgur i en skål och häll över kallt vatten så att det täcker. Låt stå och svälla 30 minuter. Strimla persilja och mynta. Skär gurka och tomat i små kuber. Finhacka rödlöken. Pressa citronen. Lägg en ren kökshandduk i ett durkslag. Häll ned bulgurvetet och låt rinna av. Ta upp duken med bulgurvetet och krama ur vätskan. Häll över kornen i en skål och tillsätt övriga ingredienser och blanda. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen ett par timmar.
WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds.
Valid XHTML och CSS. ^Topp^