Foton från förr: Mamma och jag 1970-1971

27 maj 2012 15:01 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur, Foton från förr | 10 kommentarer

Vad passar bättre på mors dag än några foton på mamma och mig från när jag var riktigt liten?

Först ett foto på mamma hemma i köket i lägenheten i Uppsala 1970. Mamma har lila klänning och orange scarf. De där gardinerna undrar jag vad det är för tyg?

Mamma 1970

Min storasyster Anna, jag och mamma på gårdsplanen i Öregrund 1970. Den där bikinin som Anna har på sig har jag fortfarande kvar. Den är litet stor för Klara än så länge. Anna är nio år och jag kanske 10 månader.

Anna, jag, mamma i Öregrund 1970

Jag och Anna klänger på mamma hemma i vardagsrummet på hösten 1970. Jag är drygt ett år. Mamma har kortkort gul klänning. Min syster har gabardinbyxor och brun velourtröja. Man ser Te-Ve-fåtöljen i röd manchester, Jobsgardinerna och teven, som är svartvit i dubbel bemärkelse. I köket skymtar man en lampa med gulvitrutigt tyg och bollfrans och brickbandet med broderade äpplen.

Jag, mamma, Anna 1970

Mamma och jag i vardagsrummet i slutet av 1970.

Mamma och jag 1970

Två bilder på mamma och mig i vardagsrummet oktober 1971. Här är jag två år. Både mamma och jag har batikkläder på oss. Mamma dricker kaffe ur Valenciakopparna. Man ser radiogrammofonen, serveringsvagnen som är rödbetsad och Te-Ve-fåtöljen.

Mamma och jag oktober 1971

Mamma och jag oktober 1971

Säsongspremiär på Furuvik

27 maj 2012 12:18 | Allmänt, Bilder | 1 kommentar

Någon gång varje sommar brukar vi åka till Furuvik, och jag har bloggat om det förut, och säkert genererat en hel del trafik till deras sajt. Det var kanske därför jag fick inbjudan till mig och familjen till säsongspremiären i lördags. Vi blev bjudna på inträde, lunch och åkband på nöjesfältet. Perfekt väder var det också för att orka sex timmar i parken. Soligt, men inte för varmt. Om man är där på högsommaren och det är väldigt varmt kan man bada på äventyrsbadet som ligger på området, och också ingår i inträdet, men det hade inte öppnat än. Det är annars ett roligt bad, och perfekt för en barnfamilj att ta bad- och lunchpaus om man har med sig egen mat. Till Furuvik kan man åka med Upptåget från Uppsala, ja faktiskt ända från Upplands Väsby, och kommer man från Stockholm kan man ju åka SL:s pendeltåg till Upplands Väsby.

När vi kom dit stod det personal och bjöd alla besökare på piggelin innanför entrén. Svalkande och skönt efter resan!

Furuvik

Vi spanade på apor.

Furuvik

Furuvik

Världens farligaste djur är Homo sapiens.

Furuvik

Lemurer kollade vi på här.

Furuvik

Slänggungan var vacker, men Viggo tyckte att den såg så läskig ut att han knappt vågade titta på den. Efter ett tag kom jag på att den fått ersätta radiobilarna.

Furuvik

Jag vet inte hur många gånger vi åkte tekopparna, eller är det kaffekoppar? Sex gånger trodde Klara.

Furuvik

Furuvik

Furuvik

Spöktåg gillar jag. Viggo vågade åka med mig, men han blundade mest.

Furuvik

Lunch som vi blev bjudna på blev det på Cirkusrestaurangen som ligger på nöjesfältet. Annars brukar vi ta med lunch, för så där jättekul är det inte med snabbmatställe på nöjespark. Ganska stressigt och ångestladdat brukar det vara när det är mycket folk, och man vill helst bara därifrån. Det finns ett par bättre fiskrestauranger i olika prisklasser också vid havet, men det känns inte aktuellt med barn som inte kommer uppskatta det. Som barnfamilj skulle jag ändå rekommendera att man tar med sig lunchmat om man har möjlighet. Mycket trevligare. Det finns så många fina ställen att sätta sig i parken. Om man vill kan man sitta vid havet. Eller passa på att kombinera med bad på äventyrsbadet. Packningen kan man dra på skrinda som finns att låna vid entrén, men kommer man sent kan de vara slut när det är högsäsong. Kommer man med bil går det bra att lämna packningen i bilen och gå ut och hämta den när det är dags för lunch eller bad.

Furuvik

I utkikstornet har man fin utsikt över tivolit.

Furuvik

Vi klämde ned oss i en veteranbil.

Furuvik

Den här litet snällare slänggungan, Bikupan, ville Klara åka med mig. Klara skrattade så att hon kiknade. Jag blev litet vimmelkantig.

Furuvik

Den här bergochdalbanan, Rocket, fanns inte här förra gången jag var på Furuvik. Då var det hoppborg på den platsen, och för länge sedan var det pariserhjul där. Pariserjul gillar jag, så det saknar jag.

Furuvik

Kängurusafari kan man gå på på Furuvik.

Furuvik

Kamelerna var sällskapliga.

Furuvik

Det bästa på Furuvik tycker jag ändå är Hemliga fortet! Den ligger på Äventyrsön, där SVT:s Wild Kids spelas in. Man kan göra en massa tävlingar som hör till Wild Kids om man vill. Men Hemliga fortet, som är ett kustförsvarsmuseum som visar hur det var på 50-talet, är det som lockar mig. Det är otroligt roligt och spännande att gå omkring i gångarna och titta på hur de sov, åt och arbetade inne i berget.

Furuvik

Furuvik

Furuvik

Furuvik

Furuvik

Furuvik

Furuvik

Furuvik

Flodfärden var rolig. Man åker runt i vatten i tunnor och tittar både på landskap, levande djur och uppbyggda scener och projiceringar. Rosa flamingos var kul! Här var det tidigare En Barna Hedenhös-värld som man åkte omkring i.

Furuvik

Furuvik

Lilla bergochdalbanan var mer lagom än Rocket för barnen. Den åkte vi flera gånger.

Furuvik

Jag gillar sådana här gammaldags karuseller. Det ger rätta känslan på nöjesfält. Klara gillar också.

Furuvik

Trafikplatsen där man kan köra runt i små bilar är rolig.

Furuvik

Barnen åkte den här karusellen med bland annat drakar flera gånger.

Furuvik

Lilla fritt fall åkte de flera gånger också.

Furuvik

Bakom ett plank vid Spökborgen fanns gamla utrensade delar till karuseller undanställda. När det visade sig att det gick att gå bakom kunde jag inte låta bli att smyga dit och dokumentera de här ursnygga ufona och den läskiga clownen som stod lutad över några tunnor. Galet!

Furuvik

Furuvik

Efter sex timmar var vi rätt trötta och mycket nöjda och åkte hem och tittade på när Loreen vann ESC. Gissa om barnen tyckte att det var en lyckad dag?

Furuvik

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^