Månadens sötsak, tema Sommar: Mandelmusslor med vaniljkräm och rabarberkompott
14 maj 2012 18:18 | Allmänt, Ätbart, Bakning, Bilder | 3 kommentarerEtt bakverk som kan varieras med de bär och frukter som är aktuella under olika stadier av sommaren passar väl bra som bidrag till Månadens sötsak på temat Sommar? Mandelmusslor med vaniljkräm, toppat med det som är moget för tillfället. Just nu är rabarbern färdig att börja skörda i min trädgård, så det blev rabarberkompott smaksatt med vanilj och kardemumma, och rabarber kan man ju skörda hela sommaren, men man kan också tänka sig att istället garnera med smultron, skivade jordgubbar, hallon eller blåbär när de mognar. Här finns receptet på mandelmusslor, här vaniljkräm och här rabarberkompott. Igår serverade jag den här desserten på Manganiaassietter till Ceylonteservisen när min kompis Elisabeth var på besök.
WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds.
Valid XHTML och CSS. ^Topp^