Mandelmusslor
Cirka 50 mandelmusslor, men det beror på form och storlek på formarna
2 dl mandel
1 dl socker
4 dl vetemjöl
200 g smör
1 ägg
Skålla och skala mandeln. Kör mandeln med kniv i matberedare så den blir finfördelad. Lägg resten av ingredienserna i matberedaren och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila övertäckt i kylskåp en halvtimme. Sätt på ugnen på 200 grader. Rulla ut degen i längder och dela dem i bitar. Tryck ut dem med mjölad tumme i metallformar avsedda för mandelmusslor. Hur stora bitarna ska vara beror på formen på metallformarna. Grädda på plåt i mitten av ugnen 8-10 minuter. Stjälp upp formarna medan de är varma. Man kan lossa dem försiktigt med en tunn potatissticka i kanten. Mandelmusslor går bra att frysa, och tinar snabbt när man tar ut dem.
WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds.
Valid XHTML och CSS. ^Topp^