Foton från förr: Mamma och jag 1970-1971

27 maj 2012 15:01 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur, Foton från förr | 10 kommentarer

Vad passar bättre på mors dag än några foton på mamma och mig från när jag var riktigt liten?

Först ett foto på mamma hemma i köket i lägenheten i Uppsala 1970. Mamma har lila klänning och orange scarf. De där gardinerna undrar jag vad det är för tyg?

Mamma 1970

Min storasyster Anna, jag och mamma på gårdsplanen i Öregrund 1970. Den där bikinin som Anna har på sig har jag fortfarande kvar. Den är litet stor för Klara än så länge. Anna är nio år och jag kanske 10 månader.

Anna, jag, mamma i Öregrund 1970

Jag och Anna klänger på mamma hemma i vardagsrummet på hösten 1970. Jag är drygt ett år. Mamma har kortkort gul klänning. Min syster har gabardinbyxor och brun velourtröja. Man ser Te-Ve-fåtöljen i röd manchester, Jobsgardinerna och teven, som är svartvit i dubbel bemärkelse. I köket skymtar man en lampa med gulvitrutigt tyg och bollfrans och brickbandet med broderade äpplen.

Jag, mamma, Anna 1970

Mamma och jag i vardagsrummet i slutet av 1970.

Mamma och jag 1970

Två bilder på mamma och mig i vardagsrummet oktober 1971. Här är jag två år. Både mamma och jag har batikkläder på oss. Mamma dricker kaffe ur Valenciakopparna. Man ser radiogrammofonen, serveringsvagnen som är rödbetsad och Te-Ve-fåtöljen.

Mamma och jag oktober 1971

Mamma och jag oktober 1971

10 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

 1. Inte bara en dignande meritlista i (S) tjänst, utan också en toppenmamma verkar det som! Härliga bilder!!

  Comment by F.S. — 2012-05-27 15:55 #

 2. Hej!
  Tack för den fina Mors dag-hälsningen!
  Jag tror, men minns det inte säkert, att gardinerna är Marimekko. Våra kläder har jag sytt själv av afrikansk batik som jag köpt i Nairobi.

  Comment by Birgitta Dahl — 2012-05-27 15:59 #

 3. […] Matti, numera med en nybliven mor i sitt eget hem, ringde också sin mamma, och Kerstin har hyllat samma mamma med en rad barndomsbilder på sin blogg – här. […]

  Pingback by Enn Kokk » På Mors dag — 2012-05-27 18:05 #

 4. Jag säger också Marimekko. Vad mönstret heter kommer jag dock inte ihåg. Ni är så fina på bilderna. Och dom där brillorna, dom är så inne nu att 80-taliserna skulle stå i kö för att få köpa dom.
  Jag känner mig så peppad att rota igenom mina bilder när jag ser dina.

  Comment by AL — 2012-05-28 12:55 #

 5. Jösses vilken nostalgi! härliga bilder på er och vilken snygg pool ni hade!

  Comment by kollijox — 2012-05-28 17:52 #

 6. Har du en yllefilt ”Solebo” jag har letat på din blogg men inte hittat den. För googlar man på Solebo kommer din blogg upp. Skulle vara kul att se din filt. Min är så snygg!
  Mimmi

  Comment by Mimmi — 2012-05-28 19:42 #

 7. Ja vist har jag en Solebo! Här är inlägget: http://kerstin.kokk.se/?p=6263

  Comment by Kerstin — 2012-05-28 19:45 #

 8. Birgitta Dahl har jag ju följt som politiker, men aldrig sett något jag minns som mamma och privatperson. Jag gillade henne, varje kvinna blev en förebild och jag tyckte att hon var tuff i feminismens andra våg. Skönt att se att man kunde vara både människa och politiker. Jag följer din pappas blogg, och politikens villkor verkar ha förändrats. Härliga bilder för oss nostalgiker. Jag lägger själv ut bilder och alla blir lyckliga, både nära och fjärranmänniskor.

  Comment by Ann Christin Sandlund — 2012-05-29 10:35 #

 9. Fotot där du sitter på din mammas axlar känns bekant, fast ändå inte såklart, men det finns ett kort ifrån den här tiden där jag sitter på min mosters axlar. Min moster har exakt samma stuk på hår och glasögon som din mamma har här…spooky. ;)

  Marimekko eller inte, fina är de gardinerna. Kan inte låta bli att tycka att färgkombinationer med orange (eller brandgult som vi sa) rosa och rött fortfarande är väldigt läckra, på något sätt.

  /helena

  Comment by enannanhelena — 2012-06-03 0:18 #

 10. Väldigt fina bilder. Jag fick många flashbacks från förr. jag bodde i Uppsala ( Tunabackar ) då. Jag är född 66.

  Comment by Kent Fällman — 2018-02-22 14:52 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^