Godaste pizzan jag bakat på länge – med harissasås, aubergine och fetaost
15 februari 2012 21:02 | Allmänt, Ätbart, Bilder | Kommentering avstängdRätt ofta bakar jag pizza till middag på onsdagar. Oftast blir det en plåt med ost och skinka som Viggo gillar, och en plåt med salami och fetaost som Klara gillar. Resterna tar jag med till middag efter simskolan på Fyrishov på fredagar. Ikväll testade jag en ny variant som blev väldigt lyckad! Jag hade rester av harissasås i kylen, och tänkte att den kunde vara god som pizzasås. Jag rörde i litet extra tomatpuré för att dryga ut den så den skulle räcka till en pizza, och så är ju harissasåsen ganska oljig och stark. Och så skivade jag en aubergine ganska tunt, vattnade ur genom att strö salt på skivorna som man brukar, och stekte dem i olivolja. På pizzan hade jag sedan harissasåsen, litet oregano, riven ost, aubergineskivorna och smulad fetaost, och så in i ugnen. Så här såg den ut före och efter gräddning.
Pähkinäpuu – ekollon av Katsuji Wakisaka för Marimekko
15 februari 2012 6:54 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 4 kommentarerVisst är det härligt, tyget från 1974, formgivet av Katsuji Wakisaka? Jag har två gardinlängder som jag hittade på Myrorna i mitten av 90-talet.
WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds.
Valid XHTML och CSS. ^Topp^