Godaste pizzan jag bakat på länge – med harissasås, aubergine och fetaost

15 februari 2012 21:02 | Allmänt, Ätbart, Bilder | Inga kommentarer

Rätt ofta bakar jag pizza till middag på onsdagar. Oftast blir det en plåt med ost och skinka som Viggo gillar, och en plåt med salami och fetaost som Klara gillar. Resterna tar jag med till middag efter simskolan på Fyrishov på fredagar. Ikväll testade jag en ny variant som blev väldigt lyckad! Jag hade rester av harissasås i kylen, och tänkte att den kunde vara god som pizzasås. Jag rörde i litet extra tomatpuré för att dryga ut den så den skulle räcka till en pizza, och så är ju harissasåsen ganska oljig och stark. Och så skivade jag en aubergine ganska tunt, vattnade ur genom att strö salt på skivorna som man brukar, och stekte dem i olivolja. På pizzan hade jag sedan harissasåsen, litet oregano, riven ost, aubergineskivorna och smulad fetaost, och så in i ugnen. Så här såg den ut före och efter gräddning.

Pizza med aubergine och fetaost

Pizza med aubergine och fetaost

No Comments yet »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^