Vårfina femtiotalsgardiner

28 mars 2011 22:43 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 6 kommentarer

Åh, så härligt det var i helgen att tvätta fönstren och hänga upp nystrukna gardiner! Länge har jag varit på jakt efter fyra hellånga längder från 50-60-talet till vardagsrummet. Det är inte så lätt att hitta fyra stycken, ska jag säga. Det är ju fönster på två väggar i vardagsrummet. Men när jag hittade de här ursnygga på Tradera slog jag till fast det bara var två stycken. I det stora fönsterpartiet med altandörren åt söder hänger fortfarande vita linnegardiner. Jag tänker att det får vara så.

En av dem jag träffade på retrobloggträffen på mässan i lördags var Brittmari med Randiga Tråden som kan massor om textil, och nu såg jag att hon nyligen bloggat om Symphonie av Göta Trägårdh. Är inte mina gardiner väldigt lika det tyget? Kan det här också vara Göta Trägårdh? Stadkanten är omsorgsfullt fållad, så jag kan inte kolla om det finns någon signatur. Det är kraftigt och fint tyg i fantastisk kvalitet och i toppenskick!

Visar också upp en närbild på köksgardinerna som har hängt med i många år, Stig Lindbergs Spegelblom. Är de inte underbara?

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^