Så bra att vi kom med

1 maj 2010 18:17 | Allmänt, Bilder | 4 kommentarer

Så bra att Viggo ville följa med och demonstrera. Klara ville egentligen också, men hon somnade alldeles innan det var dags att bege sig ned på stan. Jag blev glad för att det var mycket roligare att ha med Viggo, men också för att varenda kotte som sluter upp i leden är viktig. Och visst klarade vi att bli hundratalet fler personer än Kristdemokraterna. Hemskt hade det varit annars.

TV4 Uppsala skriver att en bidragande orsak var att Socialdemokraterna val att lägga Uppsalademonstrationen sent på eftermiddagen, så att folk från resten av länet kunde sluta upp efter att ha demonstrerat på hemorten först. Ja visst. Men om man jämför med Kristdemokraterna måste man tänka på att de ordnar ETT demonstrationståg i hela Sverige, och även om alla KD-sympatisörer och Ja till livet-sympatisörer från hela landet inte åker till Livets Ord-staden Uppsala för att hänga med Göran Hägglund och Marcus Birro så kommer de nog från ett bra mycket större område än länet i alla fall. Vänsterpartiet hade för övrigt bara cirka 100 personer färre i sitt tåg än vad KD hade.

Att ha med Viggo kändes litet som i Kaj Beckmans fina bok Måns och Mari om våren.

När tåget sätter igång säger Mari:
– Så bra att vi kom med dej, Matti! Så är det fler som visar vad dom tycker.
– Ja, jättebra var det, säger Matti.

Finaste röda fanan fladdrar i vinden

1 maj 2010 12:27 | Allmänt, Bilder | 4 kommentarer

Den som jag och Anna Frej målade i Arkens lastrum en gång i början av 90-talet. Den har hängt från räcket på franska balkongen på mitt lic-rum, hissats i flaggstången utanför Arken och burits i Första maj-demonstationer av Anna och mig. Åh, vad jag längtar efter Anna, men om några veckor ska jag hälsa på i Umeå. Och i eftermiddag ska jag demonstrera. En av många anledningar att sluta upp i leden är att se till att Kristdemokraternas läskiga Ja till livet-tåg inte blir störst.

Klara tyckte att det kom för mycket rök från kasen i Årstaparken

1 maj 2010 11:31 | Allmänt, Bilder | Inga kommentarer

så hon blev rädd. De andra stannade kvar ett tag, men hon och jag gick tillbaka till Magnus och Maria. Fast sen blev Klara trött och somnade på soffan i lekrummet.

Valborgsdesserten

1 maj 2010 11:31 | Allmänt, Ätbart, Bilder | Inga kommentarer

Valborgskvällen firades hos Magnus och Maria i Årsta, och jag hade fixat desserten för nio vuxna och åtta barn. Jag bakade en mjuk nötkaka och en kardemummakaka (fin sockerkaka från Vår Kokbok, men 2 tsk vaniljsocker och 2 tsk kardemumma), och till det serverade jag fyllningen till vit choklad-cheesecake och hallon.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^