Så bra att vi kom med

1 maj 2010 18:17 | Allmänt, Bilder | 4 kommentarer

Så bra att Viggo ville följa med och demonstrera. Klara ville egentligen också, men hon somnade alldeles innan det var dags att bege sig ned på stan. Jag blev glad för att det var mycket roligare att ha med Viggo, men också för att varenda kotte som sluter upp i leden är viktig. Och visst klarade vi att bli hundratalet fler personer än Kristdemokraterna. Hemskt hade det varit annars.

TV4 Uppsala skriver att en bidragande orsak var att Socialdemokraterna val att lägga Uppsalademonstrationen sent på eftermiddagen, så att folk från resten av länet kunde sluta upp efter att ha demonstrerat på hemorten först. Ja visst. Men om man jämför med Kristdemokraterna måste man tänka på att de ordnar ETT demonstrationståg i hela Sverige, och även om alla KD-sympatisörer och Ja till livet-sympatisörer från hela landet inte åker till Livets Ord-staden Uppsala för att hänga med Göran Hägglund och Marcus Birro så kommer de nog från ett bra mycket större område än länet i alla fall. Vänsterpartiet hade för övrigt bara cirka 100 personer färre i sitt tåg än vad KD hade.

Att ha med Viggo kändes litet som i Kaj Beckmans fina bok Måns och Mari om våren.

När tåget sätter igång säger Mari:
– Så bra att vi kom med dej, Matti! Så är det fler som visar vad dom tycker.
– Ja, jättebra var det, säger Matti.

4 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

 1. oooh den där boken är barndom för mig!

  Comment by anna — 2010-05-01 19:35 #

 2. För mig med! Och nu läser jag årstidsböckerna för Viggo och Klara.

  Comment by Kerstin — 2010-05-01 19:40 #

 3. Såg du den fina lilla skylten som mamman, pappan och treåringen hade gjort själva? Jag minns inte exakta ordalydelsen, men det var något i stil med att man skall vara som Bamse och vara snäll mot alla. Den gjorde mig glad. Och påminde mig om den skylt jag gjorde när jag var elvaårsåldern. ”Rädda Kamratposten”. Tror inte den gjorde så stor effekt i ett första maj-tåg i Hallstahammar…

  Comment by Jenny — 2010-05-01 22:14 #

 4. Missade den tyvärr.

  Comment by Kerstin — 2010-05-02 17:15 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^