Jord under naglarna

17 november 2007 22:35 | Allmänt, Pyssel och hantverk, Trädgård | Inga kommentarer

Idag när Bo hade dugga i arabiska tog jag med Viggo och Klara på en promenad till Röbo för att plocka enris till kransar. Jag hittade en otroligt bra genväg som minst halverar vägen dit. Nu blir det mycket smidigare att ta sig ut till Röbo och Gamla Uppsala. Solen sken och Klara och Viggo sprang omkring i enrissnåren.

När vi kom hem grävde jag upp växter i rabatterna runt huset och planterade i grönsakslandet istället, så att vi ska kunna dränera i vinter. Jag väntar på svar från en grävfirma. Bland det som jag flyttade på fanns liljekonvaljer som jag fått av mamma från Öregrund. Det mesta grävde jag ner ute, men litet tog jag in och planterade i en kruka. Jag ska se om jag kan driva dem så att de blommar till jul. Jag har aldrig haft iskonvaljer förut. De är väldigt dyra om man köper färdigdrivna i butik. Men de kanske blommar först i mars eller så; vad vet jag. I så fall blir det fint då istället.

När Bo hade kommit hem fick jag hjälp av Anita och Leif att hämta 11 kartonger i Stor-Mattis lägenhet och köra till Drabanten. En del ska användas på Solgläntan, och annat ska säljas på loppmarknaden på julmarknaden.

Tandberg

17 november 2007 20:35 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

En av sakerna som jag har tagit rätt på efter min farbror Stor-Matti är hans gamla rullbandspelare av märket Tandberg. Hur cool som helst. Det är liv i den, men den behöver lämnas in på reparation. Kan jag få ett tips på var jag ska lämna in den, Magnus?

tandberg.jpg

Även banden från 60-talet fanns kvar, men en blandning av Monica Zetterlund, Jan Johansson, Beatles, Bob Dylan och afrikansk dansmusik.

band.jpg

Alla har mörkblå kläder i Göteborg

17 november 2007 20:20 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

Jag har konstaterat av flera kompisar som jag gärna hade träffat var på förebygg.nu senare i veckan än när jag var där. Synd att jag missade Helene och andra. Men jag träffade i alla fall bland annat Erik, Mathias och så Jenny Gustavsson när jag var ute på III och hjälpte till med dokumenthantering i onsdags.

Tyvärr fick jag bara rum på Hotel Flora en natt när jag bokade, och fick bo på Rica Hotel andra natten. Flora låg ju bra till när jag skulle vara på Folkets Hus, och Rica låg bra till när jag skulle ta bussen ut till Mölnlycke på onsdagen. Men vilket deprimerande hotell. Det låg på en bakgata mot bangården och var fult och murrigt. Otroligt trångt badrum var det också. Aprikos vävtapet och ful kontinental stil på möblerna gjorde mig illamående. Men frukostmatsalen var faktiskt mer modernt och stilrent inredd, och helt ok frukostbuffé.

En komisk sak med Göteborg är att det finns så mycket mörkblå kläder där. Jag har hört folk säga det förut, och det är verkligen tydligt när man går i klädaffärer. Mörkblå kläder är helt enkelt mycket mer populärt i Göteborg.

På vägen till Röhsska passerade jag Viola, som är en av blomsterhandlarna som har varit i Bos trädgårdsmästarsläkts ägo.

violas.jpg

Annars var en av höjdpunkterna att jag hittade ett par örhängen på Designtorget som jag har letat efter i säkert ett och ett halvt år. Jag har ringen med en porslinsbit från Stig Lindbergs Spisa Ribb sedan förut, och har förgäves letat efter matchande örhängen. Och så fanns de där i montern. Precis när jag såg dem kom en annan kund som hade hämtat en expedit, och hon skulle också ha smycken från Kila Design. Jag fick hjärtklappning innan jag konstaterade att hon inte skulle ha mina örhängen, som naturligtvis bara fanns i ett exemplar. Men nu har jag köpt dem.

spisaribb.jpg

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^