Alla har mörkblå kläder i Göteborg

17 november 2007 20:20 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

Jag har konstaterat av flera kompisar som jag gärna hade träffat var på förebygg.nu senare i veckan än när jag var där. Synd att jag missade Helene och andra. Men jag träffade i alla fall bland annat Erik, Mathias och så Jenny Gustavsson när jag var ute på III och hjälpte till med dokumenthantering i onsdags.

Tyvärr fick jag bara rum på Hotel Flora en natt när jag bokade, och fick bo på Rica Hotel andra natten. Flora låg ju bra till när jag skulle vara på Folkets Hus, och Rica låg bra till när jag skulle ta bussen ut till Mölnlycke på onsdagen. Men vilket deprimerande hotell. Det låg på en bakgata mot bangården och var fult och murrigt. Otroligt trångt badrum var det också. Aprikos vävtapet och ful kontinental stil på möblerna gjorde mig illamående. Men frukostmatsalen var faktiskt mer modernt och stilrent inredd, och helt ok frukostbuffé.

En komisk sak med Göteborg är att det finns så mycket mörkblå kläder där. Jag har hört folk säga det förut, och det är verkligen tydligt när man går i klädaffärer. Mörkblå kläder är helt enkelt mycket mer populärt i Göteborg.

På vägen till Röhsska passerade jag Viola, som är en av blomsterhandlarna som har varit i Bos trädgårdsmästarsläkts ägo.

violas.jpg

Annars var en av höjdpunkterna att jag hittade ett par örhängen på Designtorget som jag har letat efter i säkert ett och ett halvt år. Jag har ringen med en porslinsbit från Stig Lindbergs Spisa Ribb sedan förut, och har förgäves letat efter matchande örhängen. Och så fanns de där i montern. Precis när jag såg dem kom en annan kund som hade hämtat en expedit, och hon skulle också ha smycken från Kila Design. Jag fick hjärtklappning innan jag konstaterade att hon inte skulle ha mina örhängen, som naturligtvis bara fanns i ett exemplar. Men nu har jag köpt dem.

spisaribb.jpg

2 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

  1. Vad kul att du hittat örhängena. Visst var det samma som halsbandet du fick för något år sedan av oss?
    Roligt att återse en bild av Violas också. Det är inte så ofta man återser affären numera. Tittade på gamla foton häromdagen där det låg en massa kort från Violas med mamma, far och Anna-Karin. Jag letade efter det foto på mamma och morfar på Grönsakstorget, som jag vet ska finnas, men hittade inte det. Förmodligen är det ett kort som min morbror hade och då kommer jag inte åt det längre.
    Du har alldeles rätt ang mörkblå kläder i Göteborg. Så har det alltid varit. Mörkblått är populärt där sedan urminnes tider. Det är troligen unikt för Götet, för när jag flyttade hit upp konstaterade jag att det var helt hopplöst att hitta mörkblått, som alltid varit min favoritfärg. Har fått byta till svart eftersom det aldrig finns blått!

    Comment by Kristina Strömberg — 2007-11-17 21:45 #

  2. Jo då, det är samma som halsbandet, så nu har jag ett helt sett.

    Comment by Kerstin — 2007-11-17 22:38 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^