Nytta och nöje

11 juni 2007 19:50 | Allmänt, Trädgård | Kommentering avstängd

Det var en bra helg. Jag var med barnen, men hann även med en del nyttiga saker, som jag dessutom upplevde som ett rent nöje. Jag grundmålade soffan som Bo har byggt, och som ska stå på altanen. Även överdragen till soffdynorna hann jag sy. Och så jobbade jag en del i trädgården. Jag har tagit bort fiberduken från potatis- och grönsakslandet. Bara där morötterna växer får den vara kvar för att skydda mot morotslarver. När jag kupade potatisen började det regna. Klara sprang in, men jag skulle bara göra färdigt, och innan jag hade hunnit det var regnet över. Mera regn behövs! Och så har jag planterat ut gurk- och zucchiniplantor som min mamma har dragit upp från frö. Jag hade problem med vilka som var vilka, eftersom zucchini är en gurkväxt, och de är extremt lika. Men det ger sig väl. Någon som vet vilka som är mökast i bladen? Jag kunde inte reda ut det varken genom att konsultera min omfångsrika trädgårdslitteratur eller att googla.

Och i lördags kväll var jag på Lydias 30-årsfest i Tullinge. Jag gillar fester där man blandar folk som man känner från olika håll, men där det ändå är rätt informellt och man får hänga med sina kompisar. Så jag pratade med några okända, men hängde mest med Åsa, Annica, Anton och Lydia.

Snart sommarlovsteater

11 juni 2007 19:15 | Allmänt, Lyssnar på | 2 kommentarer

Idag kom jag på att det ju är sommarlov för de flesta skolbarn nu, så borde inte radions sommarlovteater börja den här veckan. När jag kollade upp det visade det sig att det dröjer ända till 25 juni innan den startar, men det ser lovande ut. Maria Gripe och Edith Nesbit gör sig alltid bra som spännande radioteater, och i år har de gjort teater av Tintin!

Sommarlovsteatern går varje vardag 25 juni till 17 augusti klockan 8.45 i P1 och P3 och på kvällen klockan 20.45 i P1. Ni kan kolla vad det blir för följetonger här. Missa inte!

Komma igång

11 juni 2007 19:08 | Allmänt | Kommentering avstängd

Det har varit dåligt med bloggandet på sista tiden, och när man kommer av sig är det svårt att komma igång igen. Egentligen ska man ju inte göra några långa uppehåll. Det är bättre att i alla fall skriva något kort varje dag. En som är duktig på att skriva korta inlägg även när det är tidsbrist är Elin. Så nu ska jag försöka komma igång igen. Några korta, och kanske någon lång.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^