Fina fisken

23 juni 2007 21:39 | Allmänt, Bilder | 1 kommentar

Den här broderade tavlan, som Paula hittat på någon auktion eller loppis tror jag, är så snygg och cool.

PICT7028.jpg

Midsommar med årets första utebad

23 juni 2007 21:34 | Allmänt, Bilder | 1 kommentar

Vi hade förstås kongressbestyrelse kvällen före midsommarafton, och jag kom hem vid elvatiden. Så igår morse packade jag så fort jag kunde, och så åkte vi hela familjen till Paulas nya hus i Orrhammar i Sörmland. Det blev ett trevligt midsommarfirande med Paula, Fredrik och Linus. Alla fyra barnen lekte så bra ihop. Det blev mulet väder och en del regn, men en fantastisk utsikt över hagar och sjö, grillning, smultron och till och med mogna blåbär, och så årets första bad utomhus. Tre gånger blev det till och med på två dagar.

Fredrik har föresatsen att bada alla dagar hela sommarlovet. Förra året klarade han alla dagar utom en. Jag håller tummarna för att han ska klara alla dagar i sommar.

Här är vi på väg ner till sjön. Killarna springer före och Bo är en fegis som pälsar på sig oljerock och inte badar en enda gång. Det var varmare i vattnet än på land.
PICT6983.jpg

Viggo och Klara ville aldrig sluta bada, trots att Klara skakade för att hon var så kall. Det blev många roliga bilder med hopp från bryggan också, men jag vågar inte exponera barnen för mycket med sådana bilder på nätet.
PICT6984.jpg

PICT6985.jpg

PICT6986.jpg

Sandtroll

23 juni 2007 20:57 | Allmänt, Bilder | Inga kommentarer

Så här såg Klara ut när hon hade geggat med sand och vatten i en hink ute i trädgården häromdagen. Hon var inte lika glad en minut senare när jag tvättade bort sanden ur håret.

PICT6956.jpg

Pappas 70-årsdag

23 juni 2007 20:49 | Allmänt, Bilder | 3 kommentarer

I tisdags, den 19 juni, fyllde min pappa 70 år. Vi åkte ut till Öregrund i måndags efter jobb och dagis, och mina syskon kom också ut på måndagkvällen.

Bo och Viggo spelar.
701.jpg

Den vita bondrosen blommar som sig bör på pappas födelsedag.
702.jpg

Middag kvällen före födelsedagen.
703.jpg

704.jpg

705.jpg

Matti läser Mittinattenmysteriet för Viggo och Klara. Planen är att barnen ska sova på madrasserna på glasverandan, och jag och Bo i sängar i rummet intill. Det slutar med att Bo och Viggo sover på madrasserna, och jag och Klara i sängarna. Det är inte så bekvämt för en vuxen att sova på tältsängsmadrass på golvet.
706.jpg

Födelsedagsfrukost: smörgåstårta
PICT6911.jpg

Pappa läser intervjun med sig i UNT. Den kan ni läsa här.
PICT6912.jpg

Klara dricker te med mjölk i H C Andersen-muggen som jag alltid drack ur när jag var liten.
PICT6915.jpg

Min bror Matti ville bli frukostfilosof i sin ungdom. Det blev han också. Det där med psykolog är bara en täckmantel. I den där kökssoffan sov förresten jag och Matti skavfötters under hela vår barndom.
PICT6919.jpg

PICT6926.jpg

Födelsedagstårta på eftermiddagen. Min syster Anna längst bort.
PICT6930.jpg

Fina koppen Pi av Stig Lindberg. Inte en av hans mest kända.
PICT6932.jpg

Sedan blev det promenad runt i Öregrund. Här är vi på fyrskeppet Västra banken som står uppställt på en klippa i hamnen som museum.
PICT6940.jpg

PICT6936.jpg

PICT6943.jpg

PICT6946.jpg

I en mur vid fyrskeppet finns ett hål. Där bor Pomperipossa. Det är jättefarligt att sticka in handen. Ni ser vad rädd Matti är fast han är 33 år. Men Klara är modig.
PICT6947.jpg

Det här konditoriet hette Lundeborgs när jag var liten, och var världens coolaste. Nu är det nya ägare sedan många år och omgjort inne. Men fina skylten hänger fortfarande kvar.
PICT6951.jpg

Här sitter mina föräldrar och barnen och väntar medan jag och Bo bär ner packningen till bilen inför avfärd.
PICT6953.jpg

Det kommer mera

23 juni 2007 19:49 | Allmänt | Inga kommentarer

Ja, nu har jag ju inte hunnit blogga på hela veckan igen. Massor av jobb, kongressförberedelser, pappas 70-årsdag och midsommar i Sörmland har kommit emellan. Men just därför har jag massor att blogga om. Det kommer mera.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^